Može joj se

Hrana koja se nikada neće naći na kraljevskoj trpezi: Kraljica je strogo zabranila ove namirnice!

Testenina, pirinač i krompir se tako nikada neće naći na tanjiru ove poznate dame

Nutricija
16:33h Autor:
Foto: Profimedia

Zbog svih priča koje kruže o njima, lako je zaboraviti da su oni “normalni” ljudi verni tradiciji. Iako se na njihovom stolu nalaze namirnice koje su poznate i nama, evo što nikada ne konzumiraju:

 

Plodove mora
Ako ste jeli plodove mora, onda ste imali priliku uživati u hrani koju kraljevska porodica ne sme da jede. Jastog, rakovi i škampi su jednostavno preveliki rizik za ovu porodicu. Razlog je, naravno, moguće trovanje hranom. Krvavi biftek je za njih takođe nepoznanica.

 

Vodu iz slavine
Pre odlaska u stranu zemlju, uvek se savetuje piti flaširanu vodu – paraziti i bakterije iz vode mogu uzrokovati zdravstvene probleme. Ista pravila važe i za članove ove porodice – bez obzira na to gde se nalazili.

foto: Profimedia

Beli luk
Da, dobro ste pročitali, beli luk je namirnica koju kraljevska porodica ne jede. Ne samo to, ona je potpuno zabranjena! Voda i školjke su zabranjene zbog mogućnosti zaraze, a beli luk je zabranjen jer je kraljica tako odlučila. Iako se ne zna pravi razlog, prema rečima Džona Hajdžinsa, bivšeg kuvara porodice, verovatno je posredi strah od lošeg zadaha.

 

Skrob
Ovu informaciju je otkrio bivši kuvar Deren Mekgrejdi. Ne zna koji je pravi razlog, ali kraljica je strogo zabranila upotrebu skroba kada se jelo priprema za nju. Testenina, pirinač i krompir se tako nikada neće naći na tanjiru ove poznate dame.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...