Dijeta

Doručak za najbrže mršavljenje: Skida 10 kilograma za 30 dana! (RECEPT)

Dijeta velikog doručka sve je popularnija a podrazumeva da doručkujete kao kralj, ručate kao princ, a večerate kao siromah
Nutricija
21:10h Autor:
Foto: Thinkstock

Ključno za uspešno mršavljenje nije samo ukupan zbroj kalorija, već i doba u koje se unose. Ako se pridržavate ove dijete, možete smršati tako da se kilogrami više ne vraćaju.

 

Doručak je najvažniji obrok u danu jer osigurava potrebnu energiju za ostatak dana, pa predvodnica dijete "Velikog doručka" Daniela Jakubović se bukvalno zalaže za realizaciju izreke "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večera kao siromah".

 

U svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" Jakuboić tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija pre 9 sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje te uravnotežiti hormone i sagoreti masne naslage.

 

"Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Ako se pridržavate li se svih pravila dijete, u 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, pizu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju," kaže Jakubović.

 

Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

 

"Veoma je važno da doručkujete 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve nedelje će se prilagoditi i buditi gladni," ističe Jakubović.

 

Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu! (VIDEO)

Šta se može jesti

 

Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 belanjka, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mufina sa sirom, žitnih pahuljica s 200 ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

 

Iz dana u dan jedan se doručak treba sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljikohidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta.

 

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedna porcija voća. Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa skrobom i dve porcije voća.

 

Ovo je najzdraviji doručak na svetu: Sprečava bolesti, topi kilograme! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...