Hranljivo

Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu! (VIDEO)

Slavni kuvar smatra da kajganu ne smete praviti sa mlekom ili pavlakom
Recepti
19:26h Autor:
Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Yotube/ Tech Insider

Poznati svetski kuvar Entoni Burden rekao je da svi koji najjednostavniji doručak na svetu, kajganu, komplikuju dodajući mleko ili pavlaku, prave veliku grešku.

Američki kuvar (60) je u video intervjuu otkrio sopstvenu metodu za pripremu klasičnog doručka i tvrdi da nikad nećete pogrešiti, ako pratite njegova uputstva.

Napomenuo je da u "pravu" kajganu ne treba dodavati ni pavlaku, ni mleko, ni vodu, a i treba se pobrinuti da tiganj bude vruća, ali opet ne previše. Takođe, jaja se promešaju prethodno u posudi i začini samo solju i biberom, pišu britanski mediji.

Kuvar koji jede skoro sve: Ovo je jedina hrana koju nikada neće okusiti!

"Mislim da ni pavlaka ni mleko ne oplemenjuju ukus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad pravite kajganu, ne pravite quiche", rekao je Burden.

Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku jer tako postanu previše tvrda, a Burden još dodaje da na kraju ne treba previše viljuškom mešati jaja jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umesto kajgane.

Recept za kajganu Entonija Burden

Zagrejte tiganj srednje jakim plinom ili strujom. Razbijte jaja, ubacite ih u posudu, začinite i promešajte. Mutite jaja dok se belance i žumance stope, ali pazite da ne preterate i ne pretvorite smesu u penu.

Na tiganj dodajte obilnu količinu putera i grejte dok se ne zapeni.

Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vreme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik. Zatim ih promešajte viljuškom, i to u obliku brojke osam po tiganju. Sklonite tiganj sa ringle kad kajgana postane prozračna i čvrsta.

Jede šta hoće, putuje gde hoće, živi kako hoće: Ovo su njegova pravila za život bez ograničenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs