Obratite pažnju

Kad ih podgrejete, postaju kancerogene: Čuvajte se ove 3 namirnice!

Pečurke se jedu odmah nakon pripreme, i to ne bez razloga
Nutricija 22.10.2016. - 17:35h Autor: Super žena
Foto: Profimedia

Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu rak.

 

Na ove tri posebno treba da obratite pažnju - ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!

 

Jaja
Spadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo.

 

Pekarka iz Beograda otkrila: Ne mogu više da ćutim, evo šta stvarno jedete!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pečurke
One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevate pečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.

 

Spanać
Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materije posebno pretvaraju u kancerogene.

 

Bukovače oca Gavrila: Manastirski recept za najukusnije jelo na vodi!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...