Obratite pažnju

Kad ih podgrejete, postaju kancerogene: Čuvajte se ove 3 namirnice!

Pečurke se jedu odmah nakon pripreme, i to ne bez razloga
Fitnes & Nutricija
16:02h Autor:
Kad ih podgrejete, postaju kancerogene: Čuvajte se ove 3 namirnice!
Foto: Profimedia

Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu rak.

Na ove tri posebno treba da obratite pažnju - ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!

JajaSpadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo.

Pekarka iz Beograda otkrila: Ne mogu više da ćutim, evo šta stvarno jedete!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

PečurkeOne se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevate pečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.

SpanaćNjega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materije posebno pretvaraju u kancerogene.

Bukovače oca Gavrila: Manastirski recept za najukusnije jelo na vodi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs