Na meti kritika

Luksuzni restoran za pse i mačke u Berlinu izazvao gnev

Berlinski restoran za kućne ljubimce "Pets Deli" od otvaranja tokom praznika podigao je prašinu u nemačkim medijima i među humanitarnim organizacijama, jer daje utisak da se "više čini za životinje nego za decu"
Ljubimci
11:20h Autor:
Luksuzni restoran za pse i mačke u Berlinu izazvao gnev
Foto: Fejsbuk / Pets Deli

Prvi nemački restoran za pse i mačke otvoren je u Berlinu tokom praznika izazvavši kritike da je luksuzna radnja za životinje "dekadentna".

- Da li je Berlinu zaista potreban gurmanski restoran za pse - pita list "Bild".

Restoran "Pets Deli" koji nudi poslastice za domaće životinje nalazi se u mondenskom kvartu Grunevald, a cene obroka kreću se od tri do šest evra, dok su slatkiši oko četiri evra. Jelo se može odneti kući ili konzumirati na licu mesta, dok vlasnici pijuckaju kafu.

- Ovako dekadentna radnja daje utisak da činimo više za životinje nego za decu - rekao je Volfgang Bušer, vlasnik humanitarne organizacije "Ark" koja radi sa siromašnom decom.

Vlasnik radnje Dejvid Spanier je rekao da je na ideju došao jer njegov pas nije mogao da jede pseću hranu iz supermarketa. Menadžerka radnje Katarina Varkala je nutricionista za životinje i mušterijama nudi porcije govedine, ćuretine ili mesa kengura uz brokoli, bobice, pastu, pirinač ili krompir.

- Meso je takvog kvaliteta da bezbedno mogu da ga jedu i ljudi - kaže Spanier.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs