Ove tri namirnice su nešto najzdravije što možete dodati svojoj ishrani kako biste svom organizmu obezbedili mu najkvalitetniju zaštitu i preventivu od brojnih bolesti. Jer, odavno smo shvatili da je hrana najmoćniji lek, zato je iskoristite!
Divlja borovnica
Ova dragocena bobica je najbolji tonik za zdravlje koji se može u naći u prirodi. Divlja borovnica je velika podrška imunološkom sistemu, oporavlja tkivo, podmlađuje, poboljšava probavu, oslobađa telo teških metala… Takođe je dobra u prevenciji neuroloških oboljenja, kao što su Alchajmerova bolest.
Divlje borovnice su idealne za pravljenje smutija, ali mogu i da se zamrznu pa kuvaju u kompotu ili kako god da vam odgovara.
Divlje borovnice ne mešajte sa kultivisanim borovnicama, jer kultivisane nemaju ni pola hranljivih materija kao ove koje rastu u planinama.
Kopriva
Neverovatna divlja biljka za detoksikaciju, ublažava glavobolje, jača endokrini i nervni sistem. Kopriva je jedna od najboljih biljaka za liječenje i prevenciju mnogih bolesti. Koristite ovu boljku ako hoćete da ublažite hronični umor, bolove u zglobovima i mišićima, da smanjite emocionalni stres…. Njena antiinflamatorna svojstva su zapanjujuća, stoga morate da je koristite u ishrani.
Koprivu možete kuvati kao čaj, spremati u hrani kao spanać ili je dodavati kuvanim jelima.
Zeleni maslačak
Kada pročitate šta sve maslačak može da uradi vašem telu, postaće vaša najbolji prijatelj. Maslačak je bogat proteinima i zbog toga je odličan za kardiovaskularni sistem, prečišćava krv, snižava holesterol…
Fantastično je sredstvo protiv zračenja.
S proleća uberite što više listova maslačka i dodajte ih u salatu – nema ništa zdravije od toga.
Osušeni maslačak je idealan za jutarnji čaj, a cvetove koristite da biste napravili prirodni med.
U svoj jelovnik uključite barem jednu od ove tri supernamirnica i poboljšajte svoje zdravlje. Idealno bi bilo da sve tri postanu sastavni deo vaše ishrane, ali i jedna ili dve će podmiriti sve potrebe vašeg organizma.