SMILJE

POBOLJŠAVA CIRKULACIJU I RAD JETRE! UBLAŽAVA KAŠALJ I ASTMU: Čudesna biljka, nema šta ne leči!


Lekovito dejstvo smilja - evo koje sve zdravstvene blagodeti ima po organizam!

Lepi & Zdravi
Autor:
POBOLJŠAVA CIRKULACIJU I RAD JETRE! UBLAŽAVA KAŠALJ I ASTMU: Čudesna biljka, nema šta ne leči!
Foto: Shutterstock

Smilje, poznato još i pod nazivom imortela (besmrtnica), nema premca po svojoj sposobnosti da podrži regeneraciju ćelija i isceljenje tkiva.

Fizički nivo: poseduje antikoagulatno i izvanredno snažno antihematomično dejstvo (spoljšanje i unutrašnje, čak i kad je reč o starim povredama); deluje odlično protiv alergija, protivupalno, analgetično, antispazmatično, kao adstringent i mukolitik; poseduje sveukupan čisteći i detoksifikujući efekat.

Poboljšava cirkulaciju limfe i krvi, vrlo je dobro za edem, flebitis, varikozne vene, trombozu, aterosklerozu, hiperholesterolemiju; podstiče rad jetre, žučne kese, pankreasa i slezine; pomaže kod staze (zastoja u funkciji) jetre, kao i oporavak kod hepatitisa, ciroze, hroničnog kašlja, korisno je kod astme, bronhitisa, hroničnog kašlja, velikog kašlja, sinusitisa, polenske groznice i tinitusa.

smilje
foto: Shutterstock

Mentalni/emocionalni nivo: deluje kao tonik koji balansira, opušta i podiže raspoloženje; olakšava depresiju, bezvoljnost, letargiju, nervnu iscrpljenost, stanja povezana sa stresom; pomaže adaptiranju na promene, u prevazilaženju psiholoških rana iz prošlosti, pronalasku cilja u životu, donosi unutrašnji mir.

Nega kože: antibakterijsko, dezinfekcijsko delovanje, pomaže u zarastanju rana i regenerisanju (zrele kože); izvrsno kod modrica, rana, alergija; takođe blagorodno kod celulita i strija, opekotina, akni povezanih sa rozaceom, dermatitisa, pruritusa, čireva na koži, ekcema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs