Dobro je znati

4 probiotske namirnice koje će popraviti vaše zdravlje: Poboljšajte imunitet!

Ukiseljeno povrće, kefir, jabukovo sirće i kombuha učiniće čudo za vaš organizam stvarajući pravi balans između dorbih i loših bakterija u telu
Nutricija 04.06.2014. - 14:22h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Svima je jasno da je za dobro zdravlje izuzetno važno da organizam održi određen nivo bakterija kako bi pravilno funkcionisao. Važan faktor su probiotici (dobre bakterije) koje čuvaju idealnu ravnotežu dobrih (85%) i loših bakterija (15%). Probiotska hrana će učiniti upravo to, održaće pravi balans organizma.

 

Donosimo vam četiri namirnice koje garantovano poboljšavaju u probavnom procesu:

 

Fermetisano povrće

 

Čovek je već decenijama fermetički pakovao hranu kako bi je sačuvao od propadanja, a upravo to je način da se i dobre bakterije zadrže unutar tih proizvoda. Konzumiranje ovako sačuvane hrane drži loše bakterije pod kontrolom i tako menja kiselost unutar organizma i sprečava rast loših bakterija kao što su plesan i kandida.

 

Kiseli kupus je jedna od namirnica koja se fermetički obradi na ovaj nači i može se čuvati i po pola godine, a na isti način se može sačuvati svako povrće od propadanja.

 

Kupus kao lek, šta sve leči ova namirnica pričitajte OVDE.

 

Kefir

 

Kefir je fermetisani napitak koji se pravi od mleka, vode, žitarica i td. Redovno konzumiranje kefira će učiniti da se vaše telo redovno snadbe širokim spektrom korisnih bakterije koje će poboljšati hidrataciju celokupnog organizma. Kefir sadrži i određenu količinu bakterija koje uništavaju loše bakterije u našem organizmu i tako nam detoksikuju jetru i čine imuni sistem jačim.

 

A kako da napravite sami kefir pročitajte OVDE.

 

Kombuha

 

Kombuha je poznata kao "majka" zbog svoje sposobnosti da se reprodukuje. Koristi se više od 2000 godina, ali je popularnost stekla tek odnedavno. Konzumiranje kombuhe unosimo veliki spektar enzima i bakterijskih kiselina kojima se detoksikuje jetra, pomaže se pri varenju, i poboljšava se celokupno zdravlje. Da biste napravili Kombuhu potreban vam je zeleni čaj, malo šećera i kombuha starter koji će napraviti ovu gljivu.

 

Isprobajte ovih pet

napitaka za zdravlje, više možete da nađete OVDE.

 

Jabukovo sirće

 

Ova namirnica se može naći u svim prodajnim objektima, ali je veoma bitno da sami napravite domaće jabukovo sirće koje nastaje fermetacijom jabuka. Ono je izuzetno korisno za čišćenje organizma, za unos enzima i popravljanje imunog sistema.

 

Sa jabukovim sirćetom ćete sprečiti gorušicu, stimulisati limfni sistem, a pomaže i kod eliminisanja kandide.

 

A kako da istopite kilograme uz pomoć jabukovog sirćeta možete pročitati OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...