OVAKVA ISHRANA TOPI SALO KAO OD ŠALE

AKO ŽELITE DA SMRŠATE JEDITE IH ŠTO ČEŠĆE: Ove namirnice imaju minimalnu količinu ugljenih hidrata!

Ukoliko želite da skinete salo najbolje bi bilo da na određeni period unos ugljenih hidrata svedete na minimum. Lekari i nutricionisti upozoravaju da trajno izbacivanje ove grupe namirnica nije nipošto dobro, ali ukoliko to radite s vremena na vreme ne postoji bojazan da će se odraziti na zdravstveno stanje

Fitnes & Nutricija
Autor:
AKO ŽELITE DA SMRŠATE JEDITE IH ŠTO ČEŠĆE: Ove namirnice imaju minimalnu količinu ugljenih hidrata!
Foto: Shutterstock

Kada se telu uskrate ugljeni hidrati, kilogrami ubrzano počinju da se tope. Evo koje su koristi od povremenog izbacivanja ove grupe namirnica iz ishrane:

1. Smanjuje se osećaj gladi

Organizam je sit duže vreme, što se odražava i na figuru.

2. Podstiče dobro varenje

Smanjivanje šećera je povezano sa lakšim varenjem. Kod dijete sa malo ugljenih hidrata insistira se na hrani koja podstiče sagorevanje masnoća, potpomaže pravilno varenje i balansira organizam.

3. Pogoduje dijabetičarima

Mnoga istraživanja pokazuju da je dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata prirodni lek za dijabetičare i uspešnu profilaktiku pacijenata sa dijabetesom 1. i 2. tipa.

4. Topi salo

Zahvaljujući niskom sadržaju ugljenih hidrata pospešuje se brzo skidanje kilograma, a nema potrebe da brojite kalorije.

Ove namirnice imaju minimalnu količinu ugljenih hidrata:

1. Meso

Ovo je namirnica koja je odličan izvor proteina, a koja skoro uopšte ne sadrži ugljene hidrate. Ishrana bazirana na mesu osnovni je princip i Atkinsonove dijete koja se pokazala kao veoma uspešna.

meso
foto: Shutterstock

2. Jaja

Prava su riznica proteina dok sadrže svega 1 gram ugljenih hidrata.

3. Riba i morski plodovi

Ove namirnice su riznica proteina i masti, koje pritom sadrže malo ugljenih hidrata. Osim toga obiluju omega 3 masnim kiselinama koje su odlične za zdravlje.

4. Začini

Začini koji ne sadrže ugljene hidrate su: so, crni biber, origano, bosiljak, ruzmarin i majčina dušica. Za razliku od njih, na primer, kari i čili imaju veće količine ugljenih hidrata.

Začini, Kurkuma, Mlevena paprika
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs