Megi dijeta je već godinama hit u svetu. Ukoliko želite brze rezulatate, ovaj način ishrane je za vas.
Koje su prednosti "Megi" dijete:
- ne računate kalorije
- nema potrebe za merenjem proizvoda
- nema potrebe za kuvanjem komplikovanih jela
- možete koristiti so, različite začine, luk, beli luk...
Jedini nedostatak je što morate pažljivo pratiti meni dijete. Proizvodi se ne mogu zameniti drugim, a vreme obroka mora biti strogo ispoštovano. Obroci morajau biti u isto vreme svakog dana. Možete piti sve što volite, šećer nije zabranjen, ali rezultat će biti bolji ako povećate količinu čiste vode za piće.
PRVA NEDELJA
Ponedeljak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa.
- Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže
- Večera: bilo koje meso, osim ovčjeg, kuvano ili pečeno
Utorak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
- Ručak: pileće meso u bilo kojoj formi (uključujući i prženo)
- Večera: 2 tvrdo kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatke paprike, 1 narandža
Sreda
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
- Ručak: tost, sir, salata od paradajza
- Večera: bilo koje meso, osim ovčje, kuvano ili pečeno
Četvrtak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
- Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže
- Večera: 2 tvrdo kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakvo meso
Petak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
- Ručak: 2 mekana kuvana jaja, kuvano povrće - možete izabrati šargarepu i zeleni grašak ili boraniju i tikvice.
- Večera: ceo grejpfrut, šargarepa, paradajz, krastavac i slatka paprika, bela riba (kuvana, pečena ili pržena)
Subota
- Doručak: 2 tvrda kuvana jaja, pola narandže
- Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže
- Večera: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakavo meso, prženo ili pečeno
Nedelja
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
- Ručak: piletina kuvana ili pržena, salata od paradajza, pareno povrće: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice, jedna narandža
- Večera: kuvano povrće: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice
DRUGA NEDELJA
Ponedeljak
- Doručak: 2 tvrda kuvana jaja, pola narandž
- Ručak: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakavo meso, prženo ili pečeno
- Večera:1 grejpfrut, 2 mekana kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika
Utorak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
- Ručak: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakavo meso, prženo ili pečeno
- Večera: 1 grejpfrut i 2 mekana kuvana jaja
Sreda
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
- Ručak: salata od krastavaca i svinjsko meso, prženo ili pečeno
- Večera: 1 grejpfrut i 2 mekana kuvana jaja
Četvrtak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
- Ručak: 2 mekana kuvana jaja, nisko-masni sir, kuvano povrće (šargarepa i grašak ili boranija i tikvice)
- Večera: 2 kuvana jaja
Petak
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
- Ručak: riba (bilo koja, pripremljena na bilo koji način, u bilo kojoj količini)
- Večera: 2 mekana kuvana jaja
Subota
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
- Ručak: kuvano meso, paradajz, narandža
- Večera: voćna salata (dinja, mandarina, breskva, narandža i jabuka)
Nedelja
- Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
- Ručak: paradajz salata, kuvane tikvice i boranija, piletina, 1 grejpfrut
- Večera: salata od paradajza, kuvana šargarepa i zeleni grašak, piletina, 1 grejpfrut
TREĆA NEDELJA
Ponedeljak
- Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banane i grožđa)
Utorak
- Za doručak, ručak i večeru - sirovo ili kuvano povrće (osim krompira)
Sreda
- Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banana i grožđa)
Četvrtak
- Za doručak, ručak i večeru - riba u bilo kojoj količini, zelena salata ili kupus, povrće (osim krompira)
Petak
- Za doručak, ručak i večeru - piletina, kuvano povrće (sve osim krompira)
Subota
- Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banana i grožđa)
Nedelja
- Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banana i grožđa)
ČETVRTA NEDELJA
Ponedeljak
Podelite na tri obroka: pileće grudi, 1 konzerva tunjevine, 4 krastavca, 4 paradajza, malo hleba od celog zrna i grejpfrut.
Utorak Rasporedite hranu na tri obroka: 4 komada mesa, 4 krastavca, 3 paradajza, 1 tost od žitarica, 1 narandža, 1 jabuka
Sreda Rasoredite na tri obroka: 200 g sitnog sira, kuvano povrće (osim krompira), 2-3 krastavca, 2 paradajza, 1 narandža
Četvrtak Rasporedite na tri obroka: pileće grudi, 1 krastavac, 3 paradajza, 1 tost, 1 grejpfrut
Petak Hrana za tri obroka: 2 kuvana jaja, 3 paradajza, salata (paradajz, krastavci, šargarepa, paprika) i 1 grejpfrut
Subota Hrana za tri obroka: pileće grudi, 100 g nisko-masnog sira, 2 krastavca, 2 paradajza, 1 šolja jogurta, 1 narandža
Nedelja Namirnice za tri obroka: 2 kašike krem sira, 1 konzerva tunjevine, 2 krastavca, 2 paradajza, 1 tost od žitarica, kuvano povrće (osim krompira) i 1 grejpfrut.