POČNITE VEĆ DANAS

OVA DIJETA TOPI SALO DO POSLEDNJEG GRAMA ZA MESEC DANA: Do Nove godine bićete u top formi! (JELOVNIK)

Ukoliko se strogo pridržavate plana ishrane rezultati neće izostati

Fitnes & Nutricija
Autor:
OVA DIJETA TOPI SALO DO POSLEDNJEG GRAMA ZA MESEC DANA: Do Nove godine bićete u top formi! (JELOVNIK)
Foto: Shutterstock

Megi dijeta je već godinama hit u svetu. Ukoliko želite brze rezulatate, ovaj način ishrane je za vas.

Koje su prednosti "Megi" dijete:

  • ne računate kalorije
  • nema potrebe za merenjem proizvoda
  • nema potrebe za kuvanjem komplikovanih jela
  • možete koristiti so, različite začine, luk, beli luk...

Jedini nedostatak je što morate pažljivo pratiti meni dijete. Proizvodi se ne mogu zameniti drugim, a vreme obroka mora biti strogo ispoštovano. Obroci morajau biti u isto vreme svakog dana. Možete piti sve što volite, šećer nije zabranjen, ali rezultat će biti bolji ako povećate količinu čiste vode za piće.

PRVA NEDELJA

Ponedeljak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa.
  • Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže
  • Večera: bilo koje meso, osim ovčjeg, kuvano ili pečeno

Utorak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
  • Ručak: pileće meso u bilo kojoj formi (uključujući i prženo)
  • Večera: 2 tvrdo kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatke paprike, 1 narandža

Sreda

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
  • Ručak: tost, sir, salata od paradajza
  • Večera: bilo koje meso, osim ovčje, kuvano ili pečeno

Četvrtak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
  • Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže
  • Večera: 2 tvrdo kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakvo meso

Petak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
  • Ručak: 2 mekana kuvana jaja, kuvano povrće - možete izabrati šargarepu i zeleni grašak ili boraniju i tikvice.
  • Večera: ceo grejpfrut, šargarepa, paradajz, krastavac i slatka paprika, bela riba (kuvana, pečena ili pržena)

Subota

  • Doručak: 2 tvrda kuvana jaja, pola narandže
  • Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže
  • Večera: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakavo meso, prženo ili pečeno

Nedelja

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
  • Ručak: piletina kuvana ili pržena, salata od paradajza, pareno povrće: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice, jedna narandža
  • Večera: kuvano povrće: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice

DRUGA NEDELJA

Ponedeljak

  • Doručak: 2 tvrda kuvana jaja, pola narandž
  • Ručak: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakavo meso, prženo ili pečeno
  • Večera:1 grejpfrut, 2 mekana kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika

Utorak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
  • Ručak: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i slatkih paprika, bilo kakavo meso, prženo ili pečeno
  • Večera: 1 grejpfrut i 2 mekana kuvana jaja

Sreda

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
  • Ručak: salata od krastavaca i svinjsko meso, prženo ili pečeno
  • Večera: 1 grejpfrut i 2 mekana kuvana jaja

Četvrtak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
  • Ručak: 2 mekana kuvana jaja, nisko-masni sir, kuvano povrće (šargarepa i grašak ili boranija i tikvice)
  • Večera: 2 kuvana jaja

Petak

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
  • Ručak: riba (bilo koja, pripremljena na bilo koji način, u bilo kojoj količini)
  • Večera: 2 mekana kuvana jaja

Subota

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola grejpa
  • Ručak: kuvano meso, paradajz, narandža
  • Večera: voćna salata (dinja, mandarina, breskva, narandža i jabuka)

Nedelja

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, pola narandže
  • Ručak: paradajz salata, kuvane tikvice i boranija, piletina, 1 grejpfrut
  • Večera: salata od paradajza, kuvana šargarepa i zeleni grašak, piletina, 1 grejpfrut

TREĆA NEDELJA

Ponedeljak

  • Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banane i grožđa)

Utorak

  • Za doručak, ručak i večeru - sirovo ili kuvano povrće (osim krompira)

Sreda

  • Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banana i grožđa)

Četvrtak

  • Za doručak, ručak i večeru - riba u bilo kojoj količini, zelena salata ili kupus, povrće (osim krompira)

Petak

  • Za doručak, ručak i večeru - piletina, kuvano povrće (sve osim krompira)

Subota

  • Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banana i grožđa)

Nedelja

  • Za doručak, ručak i večeru - bilo kakvo voće (osim banana i grožđa)

ČETVRTA NEDELJA

Ponedeljak

Podelite na tri obroka: pileće grudi, 1 konzerva tunjevine, 4 krastavca, 4 paradajza, malo hleba od celog zrna i grejpfrut.

Utorak Rasporedite hranu na tri obroka: 4 komada mesa, 4 krastavca, 3 paradajza, 1 tost od žitarica, 1 narandža, 1 jabuka

Sreda Rasoredite na tri obroka: 200 g sitnog sira, kuvano povrće (osim krompira), 2-3 krastavca, 2 paradajza, 1 narandža

Četvrtak Rasporedite na tri obroka: pileće grudi, 1 krastavac, 3 paradajza, 1 tost, 1 grejpfrut

Petak Hrana za tri obroka: 2 kuvana jaja, 3 paradajza, salata (paradajz, krastavci, šargarepa, paprika) i 1 grejpfrut

Subota Hrana za tri obroka: pileće grudi, 100 g nisko-masnog sira, 2 krastavca, 2 paradajza, 1 šolja jogurta, 1 narandža

Nedelja Namirnice za tri obroka: 2 kašike krem sira, 1 konzerva tunjevine, 2 krastavca, 2 paradajza, 1 tost od žitarica, kuvano povrće (osim krompira) i 1 grejpfrut.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs