PRIRODNO REŠENJE

NIŠTA NE ČISTI PLUĆA BOLJE OD OVOG NAPITKA: Ublažava kašalj, izbacuje šlajm i nataložene toksine! (RECEPT)

Obavezno zapišite ovaj recept

Fitnes & Nutricija
Autor:
NIŠTA NE ČISTI PLUĆA BOLJE OD OVOG NAPITKA: Ublažava kašalj, izbacuje šlajm i nataložene toksine! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Uporan kašalj karakterističan je simptom bakterijskih ili virusnih infekcija disajnih organa. Ovu vrstu kašlja uvek prati i gusti sekret u grlu koji je zalepljen za zidove bronhija, a zbog čega se vrlo teško izbacuje.

U ovom slučaju najbolje rešenje su narodni lekovi. Šlajm iz pluća najefikasnije izbacuje narosni napitak na bazi belog sleza.

Beli slez za izbacivanje šlajma kod odraslih:

Preliti kašiku usitnjenog korena belog sleza sa 2 dl hladne vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procediti i piti u manjim gutljajima. Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati neće izostati.

beli slez
foto: Shutterstock

Beli slez, lan i žalfija za izbacivanje šlajma kod dece

Kao izuzetno efikasan prirodni lek za bolje izbacivanje šlajma kod dece i odraslih pokazao se beli slez u zanimljivoj čajnoj mešavini sa lanenim semenkama i žalfijom.

Pomešati po kašiku korena belog sleza, kašiku lanenog semena i kašiku suve žalfije. Sipati 2,5 decilitra vode u šerpu, pa dodati 100 g žutog šećera. Kada se šećer otopi, dodati mešavinu biljaka i jedan limun dobro opran i sečen na kriške. Kuvati na umerenoj temperaturi 15 minuta, a zatim skloniti sa vatre i procediti. Uzimati kašičicu sirupa 4 puta na dan sve dok se ne oseti poboljšanje. Sirup za iskašljavanje šlajma je najbolje čuvati u frižideru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs