saznajte više

ČUVA KOŽU, OPORAVLJA ORGANIZAM: Ovih 5 namirnica su najbolja opcija za užinu na plaži!

Iako sladoled, sendvič i čips zvuče i te kako primamljivo u različitim situacijama, to ne znači da treba da budu često na meniju.

Fitnes & Nutricija
Autor:
ČUVA KOŽU, OPORAVLJA ORGANIZAM: Ovih 5 namirnica su najbolja opcija za užinu na plaži!
Foto: Shutterstock

Ukoliko govorimo o letovanju i vremenu koje provodimo na plaži, poželjno je da se za užinu ponesu namirnice koje su pune vitamina, te koje hidrijaju i hrane kožu. Naravno, ovde pre svega mislimo na sveže, suvo i koštunjavo voće, koje je odličan izbor, između ostalog, i zbog toga što je veoma zasitno. U nastavku otkrijte o kojim namirnicama je reč.

1. Kivi protiv umora

Kivi
foto: Shutterstock

Reč je o voću koje u sebi sadrži visok nivo vitamina C, što se pozitivno odražava na proizvodnju kolagena, ali i cirkulaciju. Pored toga, možemo izdvojiti prisustvo minerala magnezijuma i kalijuma, koji umanjuju tromost.

2. Kajsije za lepši ten

Kajsija, Kajsije
foto: Shutterstock

Karotenoidi, među kojima je najpoznatiji beta-karoten, pogoduju koži izloženoj suncu. Sa druge strane, bakar, gvožđe i magnezijum uspešno sprečavaju pad energije.

3. Badem protiv gladi

Badem
foto: Shutterstock

Ovo koštunjavo voće je veliki saveznik u ishrani, jer je bogato vlaknima i esencijalnim masnim kiselinama, koje održavaju sitost. Takođe, zbog svog sastava otklanjaju znake netrpeljivosti i promene raspoloženja, do kojih dolazi na visokim temperaturama. Najvažnije je spomenuti aminokiseline, kakav je triptofan, ali i vitamine B kompleksa.

4. Breskve za hidrataciju

Breskve, Nektarine
foto: Shutterstock

Pored ove blagodeti, breskve su odlične i za cirkulaciju, jer su bogate vitaminom C, magnezijumom i kalijumom. Takođe, one sprečavaju nadutost.

5. Lubenica za zaštitu kože

lubenica
foto: Shutterstock

Ovo voće snažan je antioksidant, ali i saveznik u održavanju mladolikog izgleda, sve zahvaljujući vitaminu C i likopenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs