UBRZAVAJU METABOLIZAM

Ukoliko želite da SMRŠATE, nutricionisti preporučuju da PIJETE OVO: 6 najboljih napitaka koji TOPE SALO!

Ukoliko želite da budete u top formi, pored izbalansirane ishrane, mogu da vam pomognu i ovi napici

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ukoliko želite da SMRŠATE, nutricionisti preporučuju da PIJETE OVO: 6 najboljih napitaka koji TOPE SALO!
Foto: Shutterstock

Ako pokušavate da smršate, osim pravilne ishrane, vrlo je važno i šta pijete, kažu nutricionisti. Hidratacija je ključna za mršavljenje, a mnogi to zanemaruju.

Nutricionisti su otkrili koji su to napici najbolji kao pomoć u mršavljenju. Ukoliko želite da liniju dovedete do savršenstva, birajte ove napitke :

1. Sokovi od povrća

Sokovi od povrća su odličan izvor kalijuma i vitamina C, ali imaju mnogo manje šećera od voćnih sokova. Osim toga, unećete i veliku količinu vlakana, a vlakna pomažu da digestivni trakt bolje radi.

2. Crni čaj

Crni čaj obiluje kofeinom, a on može pomoći u suzbijanju apetita. Dokazano je i da druga jedinjenja koja se nalaze u ovom čaju mogu da pomognu u procesu razgradnje masnih naslaga, kaže nutricionista Endru Vilson.

3. Kefir

Kefir je bogat probiotičkim laktobacilom koji pomažu da duže ostanemo siti. Ima nizak udeo masti i samo 100 kalorija po čaši. Jedna porcija ovog napitka ima čak 13 grama proteina. Odličan je probiotik, pa pogoduje crevima i ubrzava metablizam.

4. Zeleni čaj

Katehini u zelenom čaju imaju pozitivan efekat na sagorevanje kalorija.

zeleni čaj
foto: Shutterstock

5. Sojino mleko

Studija objavljena u Journal of American Dietetic Association otkrila je da su ljudi koji su pili sojino mleko skinuli kilograme brže, od onik koji nisu konzumirali ovaj napitak.

Druga studija iz 2012. godine otkrila je da su žene koje su pile čašu sojinog mleka tokom 4 nedelje prijavile značajno smanjenje obima struka. Nutricionisti napominju da sa ovim napitkom ipak ne treba preterivati.

6. Smuti sa borovnicama

Biće vam potrebno:

Primprema: Sastojke stavite u blender i napitak je spreman.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs