Način ishrane

NASTAVLJAMO KETO IZAZOV! 21 dan bez šećera i ugljenih hidrata: Evo šta da jedete druge nedelje! (JELOVNIK)

Keto dijeta stekla je veliku popularnost jer je lako pridržavati se pravila ove ishrane: bogata je mastima, siromašna ugljenim hidratima i šećerom

Nutricija 08.02.2021. - 10:23h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Stigli smo do druge nedelje izazova zvanog Keto dijeta ili 21 dan bez ugljenih hidrata i šećera.

 

Naša iskustva: Krizirali smo treći dan dijete. Šećer nam nije nedostajao, ali nam se zato strašno jeo hleb, pirinač i krompir. Međutim, istrajali smo i sada smo spremni da uđemo u drugi krug ove dijete.

 

Evo šta da jedete narednih 7 dana:

 

Ponedeljak

 

Doručak: 2 kuvana jaja, parče feta sira i zelenu salatu.

Ručak: 1 pečena pastrmka i kuvani brokoli.

Večera: Salata od rendanog celera izmešanog sa urdom.

 

Utorak:

 

Doručak: Tunjevina, zelena salata.

Ručak: Pečene paprike i komad kuvane junetine.

Večera: Salata od rendane cvekle, šargarepe i jabuke.

 

Sreda:

 

Doručak: Kajgana od jaja i spanaća.

Ručak: Paradajz čorba (luk, celer, šargarepa, paradajz) i parče sira

Večera: Pileća salata.

 

Četvrtak:

 

Doručak: Keto hleb sa pljeskavicom (hleb: 3 jaja, malo urde, malo soli, malo praška za pecivo. Umutiti i peći na 180 stepeni. Ispržiti pljeskavicu pa staviti u hleb).

 

Ručak: Salata od slaninice, malo brokolija, susama i sira.

Večera: Čorbica od povrća.

 

Već 2 decenije je hit u svetu: Kupus dijeta može da istopi i do 5 kg za 7 dana! (JELOVNIK)

 

Petak:

 

Doručak: Grčka salata.

Ručak: Pileće belo meso i povrće po želji.

Večera: Pečene paprike sa maslinovim uljem i urada sirom.

 

Subota:

 

Doručak: 2 kuvana jaja, malo sira i slanine.

Ručak: Pečeni fileti ribe i kupus salata.

Večera: Cezar salata.

 

Nedelja:

 

Doručak: Omlet sa pečurkama.

Ručak: Gulaš od junećeg mesa i pečuraka, salata po izboru.

Večera: Brojsov sok.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...