Korisno znati

Riba, čokolada, jogurt: Usporite starenje hranom!

Nutricionisti sastavili listu od sedam namirnica koje su dobre za zdravlje, a samim tim i za lepotu i mladost tela
Fitnes & Nutricija
12:36h
Riba, čokolada, jogurt: Usporite starenje hranom!
Foto: Shutterstok

Stručnjaci kažu da za lep i mlad izgled treba, pre svega, živeti zdravo, a jedan od važnih faktora zdravog života jeste ishrana.

Zato su nutricionisti sastavili listu od sedam namirnica koje su dobre za zdravlje, a samim tim i za lepotu i mladost tela.

Prva među njima je riba, za koju su istraživanja pokazala da ljudi koji jedu mnogo ribe gotovo nikada ne pate od kardiovaskularnih bolesti. Inače, riba je bogata omega-3 mastima koje stabilizuju srčani ritam i štite od skupljanja holesterola u krvnim sudovima.

Drugo po redu je maslinovo ulje koje obiluje zasićenim mastima i dobro je u borbi protiv raka i srčanih bolesti.

Sledi čokolada, čiji je glavni sastojak kakao koji sadrži sastojke koji su veoma dobri za krvne sudove, a takođe, ako se uzima u razumnim granicama, deluje preventivno i protiv nastanak dijabetesa tipa 2.

Jogurt može da uspori starenje, jer obiluje kalcijumom koji sprečava bolesti povezane s kostima, a sadrži i dobre bakterije koje jačaju imunološki sistem.

Slede borovnice, orašasti plodovi( lešnici, orasi, badem) i crno vino u u malim količinama koje utiče na manje oboljevanje od dijabetesa, gubitka memorije i srčanih bolesti.

OVDE pročitajte feng šui savete u ishrani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs