Obavezno pročitajte

Ubrzavaju metabolizam, podstiču proizvidnju kolagena: Ove 3 kombinacije hrane donose zdravlje!

Uvrstite ove namirnice u ovoj kombinaciji što pre!

Fitnes & Nutricija
18:07h Autor:
Ubrzavaju metabolizam, podstiču proizvidnju kolagena: Ove 3 kombinacije hrane donose zdravlje!
Foto: Shutterstock

Paradajz i ulje

Paradajz je, kao i mnogo drugo crveno voće i povrće, obogaćen likopenom (ovo je glavna komponenta koja određuje boju ploda). Likopen pozitivno deluje na celo telo, podstiče proizvodnju kolagena i pomaže u borbi protiv ultraljubičastog svetla. Hranu koja sadrži ovu supstancu najbolje je jesti sa zdravim mastima kao što je ulje avokada.

Citrusi i zelenilo

Ako pazite na svoje zdravlje, verovatno znate o blagodatima zelenih salata. Međutim, jesti ogromnu posudu takve hrane može biti izuzetno teško. Problem se lako rešava: dodajte citruse. Limunov sok ne samo da ubrzava metabolizam, već se lako sprijatelji sa gvožđem koje sadrži zeleno povrće.

Pasulj i pirinač

Ako vam salata i dalje nije dovoljna, onda vas ova kombinacija neće držati gladnim. Pirinač sadrži mnogo korisnih elemenata: kalijum, cink, gvožđe. Uprkos činjenici da je ova žitarica obogaćena složenim ugljenim hidratima, ona nema visok sadržaj kalorija. Zauzvrat, mahunarke su bogate proteinima, tako da vam ovaj dvojac neće pomoći samo kod ručka, već i uravnotežiti vašu ishranu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs