promenite navike

Položaj u kojem spavamo utiče na lepotu: Šta vam je važnije - izgled ili komfor?

Iako se spavanje čini kao bezazlena aktivnost, koja nam donosi samo dobro, istina je zapravo malo drugačija. Možemo koristiti najbolje kozmetičke proizvode i slediti savete i preporuke za negu lica, ali sav trud lako padne u vodu, ukoliko ne zauzmemo dobar položaj. Starenje je prirodan proces kome se ne treba opirati, ali je dobro učiniti sve što je do nas, da ne nastupi pre vremena.

Lepi & Zdravi
Autor:
Položaj u kojem spavamo utiče na lepotu: Šta vam je važnije - izgled ili komfor?
Foto: Shutterstock

Ukoliko spavate okrenuti na stomak ili stranu, nemamo lepe vesti za vas. Naime, na taj način podstičete stvaranje sitnih i primetnih bora. Prema rečima stručnjaka, bore od spavanja zaista postoje i mogu biti trajne. Naravno, ovde govorimo o navici, ne o pojedinačnom slučaju kada ste slučajno ili za promenu zaspali u nekom od ova dva položaja. Stoga, sledeći put razmislite da li vam je važniji komfor ili lepota.

Znamo da nije lako promeniti ustaljeno ponašanje, ali ako ste se prepoznali u prethodnim redovima, znate šta vam je činiti. Najbolje je da spavate na leđima, što može i te kako uticati na izgled kože. Pored toga, ono povoljno utiče na sama leđa, ali i smanjuje neugodan bol u kolenu. Sa druge strane, treba sagledati i zdravlje u celini, odnosno prihvatiti činjenicu da je nekada preporučen položaj nemoguć. To se odnosi na osobe koje pate od bola u vratu, gorušice ili apneje, kojima se savetuje da spavaju na stomaku ili okrenuti na stranu. Sve u svemu, nije naodmet pročitati savet, ali na kraju, svako mora da odluči šta je najbolje za njega i prati potrebe svog organizma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs