JEDNOSTAVNA, A FUNKCIONIŠE

Nesanica zna da dovede do očaja: Evo kako da zaspite za 10 minuta!

Ukoliko je u vaša svakodnevica prevrtanje po krevetu koje trraje satima- isprobajte ovu tehniku, ne može da škodi.

Lifestyle
Autor:
Nesanica zna da dovede do očaja: Evo kako da zaspite za 10 minuta!
Foto: Shuterstock

Ako se svako veče vrtite po krevetu i ne možete zaspati onda isprobajte tehniku koju je osmislila Loren Vitčer, a koja će vam pomoći da zaspite za deset minuta, a možda čak i manje.

Ovo je jedna u nizu opuštajućih tehnika koje možete isprobati u svakom slučaju ne može vam naškoditi, a možda stvarno upali.

Otpustite. Prisetite se u kavom ste emocionalnom stanju bili ceo dan, a zatim lagano otpustite sva osećanja koja su vas mučila tokom dana, jednostavo ih pustite da idu.

Dišite. Nekoliko puta duboko udahnite, opustite ramena, stomačne mišiće, lice, ruke i noge. Jednostavno se rešite napetosti u celom telu, a duboko disanje će svakako pomoći.

Zamislite. Zamislite da je vaše telo napravljeno od svetlosti i da možete videti svaku ćeliju koja se unutra nalazi od glave do pete i svaka je ispunjena svetlošću, toplinom i mirom.

Prepustite se. Kad ste savladali sve ove navedene tahnike, jednostavno zatvorite oči i prepustite se toplini i miru koji ste stekli. Ostanite u stanju vizualizacije sve dok ne zaspite.

Lepo spavajte.

(Stil.kurir.rs/Lifepressmagazin)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs