saznajte više

OVO JE TAJNA ŽENA POSLE 40. GODINE KOJE VODE RAČUNA O SEBI: Sve što vam je potrebno su ovih 7 proizvoda!

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu odmah udahnuti dozu svežine ili maskara koja će vizuelno otvoriti umorne oči – žene biraju sadržaj kozmetičkih torbica prema raspoloženju, načinu života, ličnim afinitetima i, naravno, godinama.

Lepi & Zdravi
10:00h Autor:
OVO JE TAJNA ŽENA POSLE 40. GODINE KOJE VODE RAČUNA O SEBI: Sve što vam je potrebno su ovih 7 proizvoda!
Kristi Tarlington, Foto: Profimedia

Kako se u procesu starenja menja sve, pa i kvalitet kože lica, vrlo je važno birati kvalitetne proizvode koji neguju kožu, ali isto tako prikrivaju nedostatke i koži daju poseban sjaj i svežinu. U nastavku otkrijte kojih sedam proizvoda svaka žena posle 40. godine treba da ima u svojoj kozmetičkoj torbici.

1. Hijaluronska kiselina

Bez obzira na godine, isplati se na vreme početi sa dobrom negom kože u vidu hijaluronske kiseline, koja pomaže u posvetljavanju kože i odlična je osnova za šminku. Pored nanošenja prajmera u obliku seruma sa hijaluronskom kiselinom, preporučuje se i lagana krema za područje oko očiju, koja osvežava kožu i na ovom delu.

2. Iluminator

Stručnjaci za lepotu slažu se da lagane formule najbolje služe zreloj koži. Stoga, kada dostignete zrelije godine, ne morate svakodnevno da nosite puder sa punom snagom pokrivanja, jer to samo naglašava bore i starost. Preporučljivo je da uvek birate prozračne teksture u vidu iluminatora ili hajlajtera koji će učiniti da vaše lice izgleda sjajno, zdravo i blistavo.

3. Kremasto rumenilo

Kremaste teksture izgledaju svežije, pa izaberite kremasto rumenilo bez sjaja. Konturiranje je takođe odličan način za oblikovanje lica, pa se damama preko 50 godina preporučuju lagane kremaste teksture koje se lako razmazuju, a koje omogućavaju blago isticanje kontura lica.

4. Olovka za oči

Kako postići sjajne oči za svaku priliku? Jedan od trikova je upotreba olovke krem ili bele boje. To je brz i lak trik koji čini bitnu razliku. Druge dobre nijanse koje treba uzeti u obzir su braon, bordo i tamnoplava. Jednostavno povucite liniju duž gornje i/ili donje linije trepavica i lagano je razmažite.

5. Uvijač za trepavice

Ako želite u trenu da otvorite oči i stvorite iluziju podignute kože, potražite kvalitetan uvijač za trepavice. Duge trepavice pomažu da oči izgledaju budnije, pa bi uvijač za trepavice i dobra maskara uvek trebalo da budu proizvod koji morate imati u kozmetičkoj torbici.

6. Maskara za obrve

Kako starimo, naše lice se blago spušta, tako da moramo prkositi gravitaciji. Jedan od načina je da izborom šminke doprinesemo zategnutijem i podignutijem izgledu. Jedan od načina da to postignete jeste da koristite maskaru za fiksiranje obrva (najbolje sa svetlom nijansom i vlaknima za dodavanje volumena).

7. Olovka za usne u boji kože

Tokom godina, usne gube jasnu definiciju kontura, trepavice postaju svetlije, a koža prirodno gubi sjaj. Redefinisanje ovih suptilnih promena na licu čini lice živim i budnim.

Da biste poboljšali i dodali volumen vašim usnama, preporuka šminkera je da koristite olovke za usne koje su za jednu do dve nijanse tamnije od vaše prirodne boje kako biste nežno uokvirili liniju usana. Nakon nanošenja, malim prstom utapkajte željeni karmin po usnama i ublažite oštre linije. Za kraj, na usne nanesite malo balzama ili ulja za usne za prirodni finiš i njihov puniji izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs