čist protein

Olakšajte sebi svaku dijetu: 3 razloga da u svoju ishranu uvrstite suncokretovo seme!

Neočekivane prednosti proizvoda poznatog od detinjstva!

Fitnes & Nutricija
Autor:
Olakšajte sebi svaku dijetu: 3 razloga da u svoju ishranu uvrstite suncokretovo seme!
Foto: Shuterstock

Seme suncokreta je svima poznato. Najčešće se koristi kao međuobrok, ali ponekad se dodaje i desertima i pecivima. S obzirom na niz korisnih svojstava, seme ima potencijal prave super-hrane: puno je proteina, zdravih masti, a takođe sadrži korisne vitamine i minerale. Ali, kladimo se da niste mogli ni pomisliti da vam seme suncokreta može pomoći u procesu gubitka kilograma.

Pomaže u borbi protiv gladi

Semenke suncokreta veoma su hranljive: sadrže ogromnu količinu proteina i 20 vitamina i minerala koji našem telu trebaju, uključujući 49% dnevne vrednosti vitamina E u samo 28 grama proizvoda. Kao rezultat toga, semenke brzo pružaju osećaj sitosti, efikasno se bore protiv gladi i pomažu u

izbegavanju prejedanja tokom glavnih obroka.

Pomoći će vam da dobijete mišićnu masu

Nedavna istraživanja pokazala su da ljudi sa visokim procentom mišićne mase sagorevaju više kalorija čak i u mirovanju - što znači da brže gube kilograme. Na niskokaloričnoj dijeti, oko 35% izgubljene težine je mišićna masa, zato je prilikom gubitka kilograma važno konzumirati veliku količinu proteina, kako bi se održao mišićni tonus. Semenke suncokreta će vam pomoći u tome - sadrže oko 2 grama proteina na 10 grama proizvoda.

Može vam pomoći da se pridržavate svoje ishrane

Uspešna ishrana je ona koju uspevate da sledite bez ometanja. Čudno je što vam semenke suncokreta takođe mogu pomoći u tome. One sadrže puno zdravih vlakana koja su neophodna našem telu, stoga će vam svaki obrok uz dodatak semenki samo biti od koristi. Semenke suncokreta možete uzimati na različite načine: samostalno, baš kao i u detinjstvu, kao dodatak pečenim proizvodima, desertima ili salatama ili mešati sa ostalim semenkama i orasima - ovaj međuobrok će vam pomoći da se napunite energijom za celi dan.

Međutim, vredi se pridržavati mere: ovaj proizvod je prilično kaloričan i sadrži veliku količinu masti. Mala šaka će biti dovoljna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs