Obratite pažnju

Ova hrana pogoršava ekcem: Namirnice koje treba isključiti iz ishrane!

Koža najbrže i najčešće reaguje na hranu

Nutricija 21.07.2020. - 13:44h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ekcem na koži je izuzetno neprijatna pojava koja se teško leči, a prvi korak koji treba preduzeti jeste isključiti sve faktore koji mogu da ga pogoršaju.

 

Koža najbrže i najčešće reaguje na hranu, pa se savetuje da osobe koje pate od ekcema sledeće namirnice svedu na minimum ili ih potpuno izbace iz svakodnevne ishrane:

 

  • Aditivi (eliminišite dodatke i prerađenu hranu koja može pogoršati ekcem)

 

  • Intolerancija na hranu (izbegavajte hranu koja uključuje gluten, mlečne proizvode, školjke ili kikiriki)

 

  • Trans masti (izazivaju neravnotežu masnoća i upalne procese u telu)

 

  • Šećer (pojačava upale i smanjuje imunološku funkciju)

 

  • Slana hrana (može povećati upalu)

 

  • Najčešći alergeni iz hrane (citrusi, soja, cimet, vanila, paradajz i mlečni proizvodi).

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...