JELOVNIK

DIJETA MARGARET TAČER: Za 4 nedelje izgubi se 10 kilograma! Evo u čemu je caka!

Legendarna engleska dijeta kojoj pribegavaju mnogi

Fitnes & Nutricija
12:42h Autor:
DIJETA MARGARET TAČER: Za 4 nedelje izgubi se 10 kilograma! Evo u čemu je caka!
Foto: Shutterstock

Dijeta Margaret Tačer je jedna od najpopularnijih dijeta i podrazumeva gubitak preko 10 kilograma za 4 nedelje.

Veruje se da su ovu dijetu baziranu na jajima razvili nutricionisti sa čuvene američke klinike Mejo, specijalno za Margaret Tačer.

Ova dijeta se zasniva na kombinaciji proizvoda, a osnova ishrane su jaja i agrumi. Ova kombinacija omogućava efikasno sagorevanje masti u kratkom vremenu, bez posledica za telo. 7 pravila dijete Margaret Tačer:

1. Ručak i večera se mogu menjati.

2. Ako tačna količina nije navedena, određeni proizvod se može jesti u količini koja vam odgovara.

3. Jaja mogu delimično ili potpuno da se zamene sirom.

4. Mogu da se koriste slatkiši, ali bez zaslađivača.

5. Jedite puno voća i pijte mnogo čiste vode.

6. Nemojte jesti pre nego što osetite glad.

7. Količinu soli smanjite na minimu, zamenite je začinima.

Zabranjeni proizvodi:

  • Jagnjetina i masna svinjetina;
  • Banane, urme, mango, smokve, grožđe;
  • Krompir, kukuruz;
  • Mleko, masan sir;
  • Životinjske masti, margarin i maslac;
  • Masne supe;
  • Testenine i peciva;
  • Šećer i slatkiši na bazi šećera;
  • Alkohol.

Ova dijeta nije prikladna za one koji su alergični na pojedinu hranu; koji pate od srčanih tegoba; bubrežne bolesnike i tokom trudnoće. Pre nego što započnete ovu dijetu, posavetujte se sa lekarom!

Da bi bila u formi, gvozdena dama se pridržavala ove dijete 28 dana.

Prva nedelja Doručak je svaki dan isti: 1 -2 kuvana jaja; 1 grejpfrut; čaj ili kafa bez šećera.

Prvi dan:

Ručak: jabuka, kruška i pola pomorandže.

Večera: 400 grama nemasne pečene govedine.

Drugi dan Ručak: pečena pileća prsa, salata sa limunovim sokom.

Večera: 2 kuvana jaja, salata od svežih krastavaa sa peršunom; pola grejpfruta; 1 tost od celog zrna.

Treći dan:

Ručak: Salata sa nemasnim sirom i paradajzim, svežim peršunom i 1 tost od celog zrna.

Večera: Kuvano meso sa začinskim biljem i senfon, salata od kupusa, šargarepe i limuna.

Četvrti dan::

Ručak: voćna salata sa nemasnim jogurtom.

Večera: pečena piletina sa kurkumom i korijanderom, salata od paradajza i krastavaca sa celerom.

Peti dan:

Ručak: 2 kuvana jaja, salata od kuvane šargarepe i zelenog graška začinjena soja sosom.

Večera: pečena riba, salata sa grejpom i peršunom.

Šesti dan:

Ručak: smuti na vodi.

Večera: kuvana govedina sa salatom od krastavca i kapar.

Sedmi dan:

Ručak: kuvana piletina, paradajz salata sa bosiljkom.

Večera: pečena paprika sa belim lukom i začinskim biljem, tost od celog zrna.

Druga nedelja:

Doručak se ponavlja tokom cele nedelje: 1 - 2 kuvana jaja, grejpfrut, nezaslađen čaj ili kafa.

1 dan:

Ručak: pečena govedina sa svežim povrćem

Večera: 2 kuvana jaja i grejpfrut.

2 dan:

Ručak: pečena pileća prsa sa paprikom ili šargarepom.

Večera: 2 kuvana jaja, 1 pomorandža.

3 dan:

Ručak - pečena govedina sa salatom od kupusa, krastavca i začinskog bilja.

Večera: 2 kuvana jaja i 3 mandarine.

4 dan:

Ručak: 2 kuvana jaja, salata od feta sira sa začinskim bilje, parene tikvice i šargarepa.

Večera: 2 kuvana jaja, 1 pomorandža.

5 dan:

Ručak - pečena riba sa limunom i ruzmarinom

Večera: 2 kuvana jaja, 1 grejpfrut.

6 dan:

Ručak: kuvana piletina, paradajz salata sa paprikom, 1 pomorandža.

Večera: 1 kuvano jaje, voćna salata sa grejpfrutom, nemasni jogurt.

7 dan:

Ručak: pečena piletina sa paradajzom, tikvicama, belim lukom i začinksim biljem, 1 pomorandža.

Večera: 2 kuvana jaja, salata od svežih krastavaca sa celerom.

Treća nedelja:

Doručak je isti: 2 kuvana jaja i grejpfrut.

1 dan:

Ceo dan dozvoljeno je samo voće.

2 dan:

Ceo dan možete jesti samo bareno ili grilovano povrće. 3 dan: Ceo dan se jede samo voće i povrće

4 dan:

4 obroka koja se sastoje od malih porcija pržene ili kuvane ribe, salate od kupusa, zelene salate, kuvanog ili pečenog povrća.

5 dan

Pečeno ili kuvano meso, sveže ili skuvano povrće. Svi proizvodi moraju biti podeljeni u 4 jednake porcije koje ćete jesti tokom dana.

6 i 7 dan: Najteži dani s obzirom da se jede po 1 voćka kad osetite glad.

Četvrta nedelja

Ove navedene namirnice treba jesti 5 do 6 obroka dnevno u manjim količinama. Dodavanje bilo čega je zabranjen.

Poštujte dijetu po navedenom redosledu i smršaćete preko 10 kilograma za 4 nedelje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs