TAJNA DOBRE LINIJE

Perikoneova dijeta: Zahvaljujući ovom režimu ishrane kraljici Leticiji polazi za rukom da i u 5. deceniji ostane vitka!

Zahvaljujući ovakvom načinu ishrane godinama se nije ugojila ni gram

Fitnes & Nutricija
Autor:
Perikoneova dijeta: Zahvaljujući ovom režimu ishrane kraljici Leticiji polazi za rukom da i u 5. deceniji ostane vitka!
Foto: Profimedia

Kraljica Leticija se vrlo često nalazi na vrhu liste najbolje obučenih žena, mada moramo da priznamo da sa takvim telom može da obuče šta god želi i odlično će joj stajati.

Ona svoj izgled duguje redovnom vežbanju i zdravoj ishrani, a priznaje da nikada ne bi probala neku od dijeta koje obećavaju gubljenje kilogram u vrlo kratkom roku. Ona veruje u zdravu ishranu i da jedino ona daje prave i održive rezultate.

Hrani se po principima perikonove dijete u kojoj se preporučuju namirnice koje imaju protivupalna dejstva i tako osim što održavaju kilažu, vode računa i o dobrom stanju čitavog orgnizma.

Napitak u koji se kune Melanija Tramp: Smanjuje apetit, želju za slatkišima i ubrzava mršavljenje! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sve namirnice su dozvoljene u neograničenim količinama, a ključ ove dijete je u izbacivanju šećera, pa zato ostale namirnice možete da jedete koliko god želite.

Osnovne komponente dijete su namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama i proteinima.

Poželjan je redovan unos ribe, voća i povrća, dok treba izbegavati sve što sadrži brašno, šećer ili zaslađivače kao što su hleb, žitarice, pečena hrana, voćni sokovi, testenina, pirinač i krompir.

Pored navedenih namirnica, Perikone je sastavio i listu super namirnica koje sadrže puno esencijalnih masnih kiselina, vlakana i antioksidanta. To su asai bobice, klice pšenice, plavo-zelene alge, luk, beli luk, praziluk, ječam, heljda, mahunarke, ljuta paprika, orašasti plodovi i semenke, jogurt.

Osnova dijete je pet dnevnih obroka, doručak, ručak, večera, dva međuobroka, i dvadesetominutna vežba.

Doručak Dimljeni losos i pola šoljice zobenih pahuljica sa dve kašike svežih borovnica i malo badema, zeleni čaj ili voda. Ručak Nemasna pečena ćuretina, zelena salata, paradajz i malo kuvanog pasulja. Popodnevni međuobrok Kuvane ili pečene ćureće ili pileće grudi, četiri čena belog luka i mala salata od svežeg celera. Večera Od 100-150 g pečenog lososa, šolja supe od sočiva, zelena salata s maslinovim uljem i limunovim sokom, a kao prilog spanać kuvan na pari. Večernji međuobrok Jedno tvrdo kuvano jaje, mala salata od svežeg celera, 3 crvene sveže paprike i 3 masline.

Kao piće - zeleni čaj ili voda.

Kejt Midlton svaki dan pije ovaj sok: Zato na njoj nema ni grama viška! (RECEPT)

foto: Profimedia

Kada je reč o vežbanju, kraljica Letivija redovno odlazi na treninge Zumbe, kao i joge i pilatesa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs