Gubitak kilograma i povratak zdravlja

Zadržavate vodu i salo? Vreme je za čišćenje!

Nagomilali ste višak kilograma, naduveni ste, podbuli i puni toksina? To vas čini bezvoljnim i nije vam ni do čega, a rešenje je u promeni ishrane
Fitnes & Nutricija
23:42h Autor:
Zadržavate vodu i salo? Vreme je za čišćenje!
Foto: Shutterstock

Voćni čaj zamenite zelenim

Ko želi brzo da povrati formu, trebalo bi da pije piće koji sagoreva masnoće. Istraživanja pokazuju da zeleni čaj pokreće metabolizam i pomaže pri mršavljenju. Zato pijte nekoliko šoljica dnevno.

Riblje ulje sagoreva masnoću

Riblje ulje pokreće metabolizam, a time i gubitak suvišnih kilograma. Nedavna studija je pokazala da osobe koje redovno uzimaju ovo ulje kao dodatak ishrani mogu da izgube dva kilograma u tri meseca bez vežbanja i promene ishrane. Riblje ulje pomaže organizmu u lakšem sagorevanju masnoća.

Izbegavajte so

Smanjite li upotrebu soli u ishrani vrlo brzo ćete izgledati mršavije i manje naduto. Prevelike količine soli uzrokuju zadržavanje vode u organizmu, pogotovo u području lica i stomaka. Izbegavajte slane grickalice i prerađenu hranu.

Zaboravite na šećer

Osim šećera izbegavajte i one proizvode na kojima piše "lajt" jer su puni veštačkih zaslađivača, ali i kalorija. Ako unešene kalorije ne potrošite vežbanjem, one će se u obliku masnoće nataložiti oko struka. Šećer takođe povećava osećaj gladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs