RIZNICA ZDRAVLJA

Čuvar vitke linije i zdravlja: Mnogo je razloga zbog kojih celer treba da se nađe na vašoj trpezi!

Celer zaslužuje da se češće nađe na našoj trpezi

Nutricija
16:17h Autor:
Foto: Shuterstock

Celer su čak i Egipćani koristili kao lek, a istraživanja su pokzala da je ovo povrće zaista odlična namirnica i izbor velike količine vitamina i minerala. u sebi sadrži vitamine K, E, C i B. Bogat je kalcijumom i folnom kiselinom, a ima i snažno diuretičko dejstvo.

 

Ovako deluje na organizam:

 

Snižava krvni pritisak

 

Celer sadrži ftalid, jedinjenje koje smanjuje proizvodnju hormona stresa, opušta mišiće oko arterija i poboljšava cirkulaciju. Kalijum koji se nalazi u celeru će stabilizovati otkucaje srca i sniziti krvni pritisak.

 

Šta može da se desi ako samo jednom ne operete ruke nakon korišćenja toaleta?

foto: Shuterstock

Dokazano je pozitivno dejstvo u borbi protiv raka

 

Jedna studija je pokazala da celer sadrži luteolin, jedinjenje koje smanjuje rast ćelija raka u pankreasu. Druga studija je pokazala da dodavanje celera u svakodnevnu ishranu može da pomognr da se smanji rizik od nastanka

raka dojke.

 

Uspešno smanjuje upale

 

Hronične upale koje su izuzetno opasne i mogu da dovedu do nastanka dijabetesa i Alchajmerove bolesti, celer uspešno eliminiše. Hipokrat je napisao da celer može da smiri nerve i može osloboditi od astme, bolova u zglobovima, plućnih infekcija i akni.

 

Obara nivo holesterola

 

Butilftalid, jedinstveno jedinjenje koje pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola, a to sve doprinosi dobrom radu srca.

 

Iznenadite partnera: Ovaj poklon će obradovati muškarce svih generacija!

foto: Shuterstock

Zahvaljujući celeru, probava se poboljšava

 

Celer sadrži veliku količinu vode koja olakšava varenje i izlučivanje. Osim toga, sadrži jedinjenje pod nazivom NBP koje poboljšava cirkulaciju creva.

 

Celer je odličan saveznik u gubljenju kilograma

 

Celer je savršena namirnica koju treba dodati vašoj ishrani ako želite da izgubite na težini. Celer je bogat hranljivim sastojcima i sadrži malo kalorija. Jedna stabljika celera sadrži samo 10 kalorija.

 

Akutna i hronična upala pankreasa: Prvi simptomi da će vam gušterača stradati

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...