SLASNO TESTO

Domaće pecivo sa belim lukom i parmezanom: Najbolje testo koje ćete probati! (RECEPT)

Morate isprobati ovaj recept jer svaki griz je čist užitak

Nutricija 20.09.2019. - 20:02h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 500 grama polubelog brašna
  • 1 kašičice šećera
  • 1 omot kvasca u prahu
  • 2 kašičice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 100 grama maslaca
  • 6 čena belog luka
  •  sveži peršun
  • 1 kašičica soli
  • 30 grama narendanog parmezana

 

Testo fantazija: Napravite pecivo sa belim lukom, vazdušasto i mekano! (RECEPT)

foto: Profimedia


Priprema:

 

  • U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer i so.
  •  Lagano pomešajte i postepeno dodajte toplu vodu i dve kašike maslinovog ulja.
  • Miksajte lagano s nastavcima za testo, te kad se formira kugla ugasite mikser.
  • Premažite čistu posudu s dve kašike maslinovog ulja, prebacite testo, pokrijte ga krpom i pustite da se diže 90 minuta. 
  • Kad se digne, prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i podelite u dva jednaka dela.
  • Oba omotajte plastičnom folijom i pustite ih da odmore još 15-ak minuta.
  • Svaki deo testa pobrašnjavite i naseckajte oštrim nožem na osam jednakih delov, te formirajte kuglice.
  • Svaku kuglicu razvaljajte i zavežite čvor.
  • Posložite testo na papir za pečenje s većim razmakom, pokrijte i pustite da odmara još pola sata.
  • Pecite u rerni zagrejanoj na 220 Celzijusa otprilike 20 minuta.
  • Otopite maslac, dodajte zgnječeni beli luk i kuvajte minut, dva.
  • Premažite gotova peciva, posolite, pospite parmezanom i naseckanim
  • svežim peršunom.

 

Jogurt lepinje: Pecivo bez konkurencije zbog kojeg ćete zauvek zaboraviti na hleb! (RECEPT)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...