Besplatni saveti

99-godišnja instruktorka joge otkriva: Ovo su tajne dobrog starenja! (VIDEO)

Još uvek vodi kurseve joge u svom njujorškom studiju

Nega
Autor:
99-godišnja instruktorka joge otkriva: Ovo su tajne dobrog starenja! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Athleta

Tao Porčon-Linč 2012. godine ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji joga majstor na svetu. Danas ima 99 godina - i još uvek vodi kurseve joge u svom njujorškom studiju! U intervju za Hafington Post, Tao je otkrila svoje top tri tajne za održavanje zdravog uma i tela, a mi ih odmah usvajamo.

Ona zna koliko je disanje važno!

Ako je Tao išta naučila u 75 godina podučavanja joge, onda je to moć disanja i svi neverovatni efekti koje sa sobom donosi. I u pravu je - stručnjaci se slažu kako sporije, dublje disanje smanjuje anksioznost, poboljšava fokus, smanjuje bol, čak može delovati i kao prevencija nekih bolesti kao što je na primer dijabetes. "Kad si u kontaktu s disanjem, starenje je nepoznat pojam", kaže Tao. Nama se sviđa ova (besplatna) tajna!

foto: Printscreen Youtube / Athleta

Ona je uvek pozitivna!

Tao kaže da joj joga pomaže da sagleda stvari sa pozitivnije strane i otkloni stres iz života. Opšte je poznato da je stres glavni neprijatelj našeg zdravlja, jer može imati jako negativne efekte na naše telo i um, uključujući visok krvni pritisak, veći rizik od srčanog ili moždanog udara kao i uticaj na kilažu i probavni sistem. "Kad se probudite ujutro neka vam prva stvar koju izgovorite bude: Danas će biti najbolji dan mog života.", kaže Tao.

foto: Printscreen Youtube / Athleta

Ona i dalje svakog dana vežba jogu!

Čak i u 99-toj godini Tao nalazi način kako da uključi fizičku aktivnost u svoj svakodnevni život. Budi se u 5 ujutro, do 8.30 dolazi u studio i vodi nekoliko sati joge dnevno. Ali ni to nije sve! Početkom godine povela je oko 1000 studenata na odmor na Bahame, a u februaru ide na put po Americi u sklopu plesnog takmičenja. Ovoj ženi nema kraja i - obožavamo je!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs