Brzo, jeftino i zdravo

Za kožu poput satena: Prirodni piling sa kokosovim uljem

Blagodeti kokosovog ulja
Nega
12:32h Autor:
Za kožu poput satena: Prirodni piling sa kokosovim uljem

Da bismo imale meku i negovanu kožu potrebno je da makar jednom nedeljno otklonimo izumrle ćelije sa površine kože. Iako u drogerijama možete pronaći razne proizvode za piling, oni sadrže štetne hemikalije i trebalo bi ih izbegavati.

Pilnge možemo praviti sami, uz samo nekoliko sastojaka, možete dobiti provereno dobar proizvod koji možete koristiti kada god poželite.

Šta sve može cinkova pasta: Najjeftiniji lek za kožu, od glave do pete!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Recept koji vam mi donosimo, pravi se za nekoliko minuta, nije skup, i vrlo verovatno sve sastojke već imate u svom domu.

- Kokosovo ulje - veoma je bogato hranjivim sastojcima koje odlično hrani kožu. Takođe, deluje umirujuće.- Med - bogat je vitaminima,mineralima i aminokiselinama koje će nahraniti kožu i dati joj blistav izgled. Med se često koristi u nezi kože jer je omekšava i vraća njenu hidrataciju. - Šećer - koji nam ovom prilikom služi kao abraziv.

- Limun - Vitamic C je sjajan saveznik u očuvanje elastičnosti kože

- Aroma – svi imamo mirise koje volimo i ne volimo. Kod pravljenja ovog pilinga, sa mirisima se možete „igati“ i birati između, kafe, vanile, cimeta... Izaberite miris u kojem uživate.

Sredite stopala kod kuće: 3 recepta za meku i nežnu kožu kao kod bebe!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Za pripremu pilinga neophodno je: dve kašike organskog kokosovog ulja, jedna kašika meda, pola isceđenog limuna, tri kašike šećera, aroma - kašičica kakaa,kafe,cimeta, i mala tegla za čuvanje pilinga.

Način pripreme:

1. Pomešajte kokosovo ulje i med i limun i smesu mešajte dok ne postane glatka i kremasta. Kokosovo ulje bi trebalo da bude polu-čvrsto i da bi tekstura bila kremasta .Ukoliko je ulje suviše tečno, stavite ga u frižider na par minuta da se stegne.

2. Dodajte šećer i aromu koju ste izabrali i nastavite da mešate.

3. Dobijenu smesu upakujte u teglu. Piling čuvajte u frizideru, a možete ga koristiti naredne 2 nedelje.

Da biste postigli najbolji efekat pri nezi kože piling koristite jednom nedeljno, tako što ćete malu količinu naneti na vlažno lice i trljati kružnim pokretima. Nakon toga lice isperite i nanesite masku koja odgovara vašem tipu kože. Ovaj piling možete koristiti i na ostalim delovima tela. Vaša koža će nakon ovog tretmana biti glatka, nežna i sjajna.

Zdravlje trpi, koža pati: Vaš najjači saveznik za borbu protiv štetnih UV zraka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs