izgled kože

Godinama nije mogla da izađe na kraj sa aknama: Imala je ožiljke po licu, a onda je karantin promenio sve! (FOTO)

Ova devojka je otkrila da se u samoizolaciji rešila dosadnih bubuljica koje su je dugo mučile

Nega
Autor:
Godinama nije mogla da izađe na kraj sa aknama: Imala je ožiljke po licu, a onda je karantin promenio sve! (FOTO)
Foto: PrintscreenInstagram/kieramcarter

Novinarka Kiera Carter je godinama imala problema sa aknama i uopšte izgledom lica, te je isprobavala razne proizvode kako bi oporavila kožu. Ali ništa nije pomoglo.

Bjuti novinarka Women's Health-a je imala dosta vidljivih ožiljaka po celoj bradi, vilici, pa čak i po vratu. Kako kaže koristila je razna sredstva od onih za ispiranje na bazi peroksida, tonera salicilnom kiselinom, pa do mski na bazi sumpora. Takođe, pokušala je i da poboljša ishranu tako što je smanjila unos mlečnih proizvoda i alkohola.

Sa razlogom ga zovu eliksir mladosti: Dovoljan unos ovog vitamina sprečava pojavu bora i propadanje kože!

Ništa od toga nije dalo rezultate, ali onda se desila samoizolacija zbog korona virusa koja joj je promenila zdravlje i izgled kože.

"Koristim iste proizvode. Jedem istu hranu, malo više sladoleda nego inače. Još uvek umereno pijem vino umereno", napisala je Klara na društvenim mrežama.

Blistava koža, zdrava i jaka kosa samo uz pomoć običnog sirćeta: Trikovi vredni zlata!

Pre karantina Kiera se svakog jutra budila u 5:30 h kako bi do 7h stigla u teretanu. Ponekad je priznaje ustajala i ranije. Ali kako kaže, sada kada joj se život odvija u četiri zida nema potrebe da se budi rano. Dosta spava, nekada

čak i do deset sati.

Nivo kortizola prirodno se smanjuje dok spavate, a zatim ponovo počne da raste kad se probudite. To znači da je vaše telo kontinuirano izloženo visokom nivou kortizola ako ne spavate dovoljno, što stvara učinak sličan stresu", kaže dr. med. Džošua Zeihner.

Pošto je Kiera sve vreme kod kuće i njen nivo stresa se smanjio, zbog toga se i njeno lice poboljšalo.

Proizvodnja kortizola podstiče hormon koji se oslobađa iz mozga. Istovremeno, taj hormon se takođe veže na uljne žlezde, podstičući ih tako da proizvode više ulja koje blokira pore, stvarajući akne. Dakle, manje stresa zaista može da znači manje tog hormona, a to dovodi do manje akni.

Započnite dan bananom i čašom tople vode: Ova kombinacija na prazan želudac čini čuda!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs