Sačuvajte zdravlje

Smanjite holesterol munjevitom brzinom: Poboljšajte svoje zdravlje na jednostavan način! (RECEPT)

Nećete verovati koliko je jednostavno!

Medicina
Autor:
Smanjite holesterol munjevitom brzinom: Poboljšajte svoje zdravlje na jednostavan način! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Povišen holesterol može dosta naškoditi vašem zdravlju, a za njegovu normalizaciju potrebno je samo nekoliko stvari. Povedite računa o sebi, svojoj ishrani i svom okruženju i rešite se ovog, na izgled ne tako opasnog zdravstvenog problema.

Ukoliko ispratite ovih 5 saveta i konzumirate ovaj prirodni lek, neverovatnom brzinom svoj holesterol možete dovesti u normalu:

1. Smanjite unos masti životinjskog porekla (suhomesnati proizvodi, punomasno mleko, masno meso) i hidrogenizovanih masti (gotova jela, slatko pecivo i kolači).

2. Bavite se fizičkom aktivnošću, posebno aerobnom (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje).

3. Ne zaboravite na voće i povrće. Preporučljivo je da pojedete barem jedan obrok voća i povrća dnevno.

4. Kontrolišite pritisak. Nakupljanje holesterola u arterijama povećava krvni pritisak, a to povećava rizik od infarkta.

Lekovita svojstva heljdinog brašna: Reguliše probavu, snižava holesterol, ne sadrži gluten! (RECEPT)

foto: Profimedia

5. Izbegavajte stres i nađite vremena za opuštanje. Neprestana izloženost stresu štetna je za zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Recept za prirodni lek koji možete sami napraviti:

Sastojci:

- 4 cele veće glavice belog luka - 4 kompletna limuna sa korom - manji koren đumbira (3-4cm) ili dve supene kašike - 2 l vode

Snižava holesterol i podstiče probavu: Zdrav čokoladni puding bez kuvanja! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

Limun dobro operite pa ga isecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski, odnosno ukoliko je prskan, onda ga tretirajte rastvorom sirćeta i vode. Ogulite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Od toga, pomoću blendera napravite homogenu masu.

Tako izmiksovanu smesu sipajte u metalnu posudu, uspite dve litre vode i zagrejte sve zajedno uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pre nego što smesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i sipajte u staklene flaše ili tegle.

Primena:

Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru, a pre svakog korišćenja promućkajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs