Da se ne obrukate

Ginekolog zgrožen ženama: Mrzim kad radite ovih 6 stvari!

Ono zbog čega je vas sramota - njima je kao dobar dan

Medicina
Autor:
Ginekolog zgrožen ženama: Mrzim kad radite ovih 6 stvari!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Mnogim ženama odlazak kod ginekologa nije prijatan. Ali, redovni pregledi i otvoren razgovor sa specijalistom mogu i te kako da vam sačuvaju zdravlje.

Kako postići najbolju međusobnu saradnju? Ginekolozi otkrivaju šta ne vole kod svojih pacijenata, a sledećih 6 stvari ne mogu da podnesu!

Izvinjenja jer se niste depilirali Vaš doktor ima na raspolaganju svega nekoliko minuta koje će provesti s vama, a to vreme definitivno ne želi da troši kako bi utvrdio kada ste se poslednji put obrijali ili depilirali.

"Mnogo pacijentkinja mi se izvinjava jer se nisu obrijale. Ali, ja to i ne primećujem, niti znam da neko od mojih kolega na to obraća pažnju. Nas ne brine učestalost rešavanja dlačica, već zdravlje. Dlake su normalna pojava i svi ih imamo", navodi dr Meuren Mulvihil.

Kada odložite pregled zbog mesečnog ciklusa Svi ginekolozi slažu se u jednom:

"Ne odlažite pregled zbog mesečnog ciklusa. Nove tehnologije koje se koriste za papa-test omogućavaju da se dobiju ispravni rezultati iako je "ono" vreme u mesecu", objašnjava dr Dejna Džejkobi.

“Zapamtite, ja sam ginekolog i obavila sam puno porođaja, videla sam velike količine krvi”, jasna je ona.

Srpski ginekolog otkrio veliku tajnu Ane Ivanović! (FOTO)

foto: Shutterstock

“Draže mi je da se pacijenti drže zakazanih pregleda. Posebno je važno ako obilno krvarite i to vas brine. Ima više smisla uraditi pregled tokom ciklusa jer je onda ginekologu jasnije šta se tačno događa. Ali, u ekstremnim situacijama, ako je krvarenje izuzetno obilno, možda je bolje ipak odložiti pregled”, navodi dr Nensi Lebovic, jer bi se moglo dogoditi da iz laboratorija zatraže novi papa test.

Kada sami sebi postavite dijagnozu Postoje lekovi bez recepta kojima se možete obračunati s gljivicama tamo dole, ali ako vas brine bilo šta, obratite se prvo doktoru.

"Ne dolazite na pregled usred korištenja nekog od lekova, jer nam je tada vrlo teško da obavimo pregled. Za lečenje infekcije urinarnog trakta trebaju vam antibiotici na recept i kada počnete da koristite antibiotik obavezno ga popijte do kraja. Žene će se u normalnim okolnostima osećati bolje u roku od 24 sata od početka korištenja leka, ali to ne znači da treba da prestanu da uzimaju lek", poručuje Bet Betaglino, lider neprofitne asocijacije koja se bavi obrazovanjem žena o njihovom zdravlju.

Napominje da bi, ako ste skloni ponavljanju infekcija, bilo najbolje da se obratite doktoru.

4 stvari koje ginekolog ne sme da uradi na pregledu: Svaka žena mora da zna!

foto: Shutterstock

Kada ne kažete koje lekove koristite Možda mislite kako lekove koje pijete nije potrebno spominjati doktoru jer ne utiču na pregled ili kontracepcijske pilule po koje ste došli. Međutim, varate se. Ginekolog mora znati šta od lekova uzimate, jer to može i te kako uticati na vaše zdravlje.

Kada ne kažete ni reč Ginekolozi tvrde da žele da čuju sve što vam je na umu, čak i ako se to vama čini glupim ili čudnim.

"Naša je odgovornost i dužnost da pomognemo pacijentkinjama da donesu ispravne odluke o zdravlju. Možda je vama zbog nekih problema neprijatno, ali mi ih gledamo svaki dan", izjavila je Dana Džejkobi. U nekim slučajevima, stidljivost vam može ugroziti i život.

"Kad sam je upitala koliko to traje, ona je pocrvenela, što znači da je osip već jako dugo bio prisutan. Nakon daljih pretraga, otkriveno je da ima limfom".

Kada se ne testirate redovno na rak grlića materice Stručnjaci se slažu kako nema sumnje da redovni pregledi na rak grlića materice mogu spasiti živote.

"Svi znamo za pacijentkinje koje su čekale predugo da bi potražile pomoć. Na primer neugodni miris, nažalost, lako može biti dijagnostikovan kao rak grlića materice IV stepena”, jasna je Betaglino.

Vrhunski onkolozi otkrivaju: Mi ovako živimo, da nikad ne bismo dobili kancer!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs