Strogo zabranjeno

4 stvari koje ginekolog ne sme da uradi na pregledu: Svaka žena mora da zna!

Ginekolozi su se obvezali su na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali ne dozvolite da vas na temelju sopstvenih uverenja ubeđuju šta smete ili ne smete da radite
Medicina
16:50h Autor:
4 stvari koje ginekolog ne sme da uradi na pregledu: Svaka žena mora da zna!
Foto: Profimedia

Ginekološki pregled definitivno nije na listi omiljenih stvari žena, kako fizički, tako i psihički. Mnogim ženama je teško da se opuste se u toj situaciji, a ponekad im u tome dodatno odmaže stav ili pristup njihovih ginekologa.

Kako vam ne bi dodatno otežali dovoljno tešku situaciju, ne dozvolite da ginekolog uradi ove 4 stvari:

1. OsuđivanjeSa ginekolozima razgovaramo o jednom od najintimnijih delova tela i života. Moramo da budemo iskreni tokom pregleda kako bi oni mogli lakše i brže da ustanove uzrok naših zdravstvenih problema, ali mnoge žene često nisu iskrene zbog straha da će ih njihovi ginekolozi osuđivati.

Imajte na umu da je vaša dužnost iskrenost, a njihova - profesionalnost. Ni u jednom trenutku ne smeju da vas osuđuju zbog bilo kojeg detalja iz vašeg seksualnog života. U obzir dolaze samo profesionalni saveti koji će vam pomoći da bolje razumete najintimniji deo svog tela i sačuvate zdravlje.

Sasvim običan dan na ginekologiji: Medicinska sestra otkriva bizarne tajne ovog posla!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Nametanje ličnih uverenjaObvezali su se na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali nije u redu da vam na temelju sopstvenih uverenja govore šta smete ili ne smete da radite. Zapamtite, vaše telo je samo vaše.

3. Pogrdni komentariVaše telo ginekolog uopšte ne treba da komentariše, osim u svrhu medicinskog razgovora. Bilo kakav razgovor o izgledu vašeg tela koji nije vezan za vaše zdravlje nije dozvoljen.

4. Pregled bez objašnjenjaSvaka žena zaslužuje da zna sve što njen lekar radi u datom trenutku. Upravo detaljna objašnjenja pomažu ženama da se opuste i ključ su što prijatnijeg i bezbolnijeg pregleda. Ukoliko su vaši ginekolozi "zaboravni" i ne govore vam šta rade, slobodno im postavljajte pitanja vezana za pregled.

Strogo zabranjeno: 6 poteza kojima svaki dan uništavate vaginu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs