Prirodna nega

Nanela je smesu od kurkume na lice i sačekala 10 minuta: Sad je svi mole za recept!

Najbolje od svega jeste to što kurkuma ne izaziva nikakve nuspojave i potpuno je bezbedna za upotrebu
Nega
20:42h Autor:
Nanela je smesu od kurkume na lice i sačekala 10 minuta: Sad je svi mole za recept!
Foto: Ilustracija / Profimedia

Kurkuma ima posebno mesto u indijskoj kuhinji zbog svoje divne zlatne boje i iznenađujućeg ukusa, ali ono što nju zapravo čini posebnom jeste njena neverovatna lekovitost.

Ovaj začin se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u kineskoj i ajurvedskoj medicini za lečenje mnogih bolesti, od bolova do raka.

Još jedan razlog zašto je kurkuma omiljena, a naročito među ženama, jesu njena anti-edjž, protivupalna i antioksidativna svojstva.

Aktivno jedinjenje u kurkumi se zove kurkumin, i ono je detaljno proučavano tokom proteklih godina. Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranljive materije, kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna.

Najbolje od svega jeste to što kurkuma ne izaziva nikakve nuspojave. Dakle, potpuno je bezbedna za upotrebu.

Bolesti daju simptome 10 godina ranije: Obratite pažnju na ove znakove!

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Zdravstvene prednosti kurkume:

Poboljšava raspoloženjeKontroliše dijabetesDetoksikuje jetruPoboljšava probavuSprečava Alchajmerovu bolestOdržava srce zdravimLeči raneSprečava artritisDeluje kao prirodni ubica bolovaSprečava rakČini kožu zdravijom i lepšom

Ne tuširate se svaki dan, ne perete kosu redovno: Telo trpi ove posledice!

Da biste koristili kurkumu za negu lica i brisanje kolutova oko očiju, upotrebite je na sledeći način - pomešajte prstohvat praha kurkume sa pastom napravljenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od paradajza i prstohvata brašna.

Nanesite smesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka, i ima sposobnost da ih ukloni u bilo kom trenutku.

Druga mogućnost je da koristite smesu pripremljenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji na koži oko očiju 10 minuta, a rezultat će biti svetla koža bez kolutova i podočnjaka.

Ove recepte je podelila anonimna čitateljka, koja ističe da su je prijateljice molile da im da recept kada su videle rezultate koje je postigla tako brzo.

Da li ste možda čuli za Zlatno mleko? Ovaj drevni lek od kurkume je naširoko korišćen za lečenje različitih zdravstvenih problema, uključujući i parazite, infekcije bubrega, gube, infekcije bešike, virusnih infekcija, proliva, groznice, prehlade, bolova u mišićima, bronhitisa, glavobolje i artritisa. A kako da pripremite zlatno mleko i kako da ga koristite, pročitajte OVDE!

Naučnici dokazali i dali recept: Postite ovako i obnovićete matične ćelije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs