Vitamin B17

EVO ZAŠTO SE SEME KAJSIJE SMATRA NAJMOĆNIJIM LEKOM IZ PRIRODE: Obavezan deo ishrane!

Priroda se postarala da nam spakuje najmoćniji vitamin koji jača celo telo

Medicina
Autor:
EVO ZAŠTO SE SEME KAJSIJE SMATRA NAJMOĆNIJIM LEKOM IZ PRIRODE: Obavezan deo ishrane!
Foto: Profimedia

Smatra se da je seme kajsije jedan od najmoćnijih lekova koje se mogu naći u prirodi. A sve zbog toga što sadrži vitamin B17.

Šta je vitamin B17

Vitamin B17 (laetril, amygdalin) je prirodni sastojak, koji se nalazi u mnogim namirnicama. Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu.

Vitamin B17 u većim količinama možete pronaći u...

divljim kupinama; trešnjama; ribizlama; košticama jabuke, kruške i šljive; košticama kajsije, breskve i nektarine; bobu, mung dalugorkim bademima; indijskom oraščiću; australijsom orahu (macadamia).

U nešto manjim količinama ima ga u...

ogrozdu; grožđicama; dudinjama; jagodima; semenkama lana; prosu, ječmu, heljdi; crvenom pasulju, mahunama...

Ipak, najveća koncentracija vitamina B17 je u koštici kajsije.

Kako koristiti vitamin B17

Za preventivu od mnogih teških bolesti, dovoljno je redovno jesti hranu bogatu vitaminom B17. Na primer, ako pojedete dnevno tri jabuke s košticama, opskrbićete organizam dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe.

Što se konzumiranja semenki kajsije tiče, zdrav razum nalaže da se odjednom ne pojede više nego što bismo pojeli svežih kajsija.

Dakle, kad pojedete kajsiju, razbijete košticu pa sažvaćite i bademasto jezgro. Uopšteno, preporučuje se konzumiranje 5-7 semenki kajsije dnevno.

Preporučuje se da ne uzimate više od 35 koštica kajsije dnevno.

U terapijske svrhe laetril se može uneti u organizam konzumiranjem semenki ili ulja kajsije, ili u tabletama i injekcijama laetrila. B 17 zaista bismo mogli nazvati vitaminskom bombom koja može pomoći pri jačanju organizma koje se bori protiv teških bolesti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs