Obratite pažnju

Spavate sa gaćicama: Doktorka otkriva koliko je to opasno po zdravlje!

Često kažem mojim pacijentkinjama da spavaju bez donjeg veša zbog čega me one gledaju kao da imam tri glave, počinje priču doktorka Alisa
Medicina
19:46h Autor:
Spavate sa gaćicama: Doktorka otkriva koliko je to opasno po zdravlje!
Foto: Thinkstock

Većina žena grozi se od same pomisli da spava bez gaćica. Ali, nakon ovoga možda promenite mišljenje.

Autorka knjige "V je za Vaginu" Alisa Dvek savetuje žene da spavaju bez donjeg veša, a pod donjim vešom smatra i gaćice. Ona tvrdi da su brojne bolesti povezane sa spavanjem u gaćicama.

"Često kažem mojim pacijentkinjama da spavaju bez donjeg veša zbog čega me one gledaju kao da imam tri glave. Zabrinute su zbog sekreta i zbog toga imaju barijeru. Nenošenje gaćica u krevetu im je odvratno, pa se na to i ne odlučuju. Ali to bi trebalo da promene", kaže dr Dvek.

Da neprijatan miris vagine postane prošlost: 5 zakona intimne higijene!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ona ističe da zbog gaćica vagina ne može da diše, a pogotovo ako žene nose donji veš s elastinom ili likrom, zbog čega nošenje gaćica podstiče razvoj infekcija, pogotovo kod žena koje su u menopauzi ili je u spavaćoj sobi toplo za spavanje.

"Ako je vagina stalno pokrivena, pogotovo tkaninom koja nije prozračna, skuplja se vlaga. A to je onda savršeno tlo za bakterije i gljivice", kaže Alisa Dvek.

Ako vam ipak nije potpuno ugodno da spavate bez gaćica, dr Dvek savetuje da onda spavate u svojim najvećim i najširim gaćicama, koje su, naravno, pamučne.

"Za spavanje slobodno obucite "bakine" gaćice", savetuje ona.

Čipkaste gaćice, tange i ostale seksi gaćice nosite samo u posebnim prilikama, ali nikako za spavanje.

Stručnjaci dokazali: Menstruacija otkriva koliko dugo ćete živeti!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs