Neverovatno

Drastične promene: 5 stvari koje se dešavaju kada prestanete da pijete gazirana pića!

Ispijanje gaziranih pića povezano je s rastom metaboličkog sindroma, visokim krvnim pritiskom i visokim nivoom triglicerida što vodi do srčanih oboljenja i dijabetesa
Medicina 22.06.2015. - 12:47h Autor: vecernji.hr
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste odlučili da prestanete da pijete gazirana pića, bravo za vas! Bez obzira na razlog vaše odluke, kada prestanete da ih pijete, osetićete neke promene u svom telu, piše Yahoo.

 

1. Bolje osećate ukuse

 

Niste umislili, zaista bolje osećate ukuse nakon što ste prestali da pijete gazirana pića. Skeniranje mozga pokazalo je da veštački zaslađivači u gaziranim pićima mogu da promene slatke receptore u mozgu, a pokazalo se i da osobe koje često piju ovakva pića češće biraju nezdravije namirnice.

 

Osobe koje su prestale da piju gazirano, umesto čipsa ili čokolade radije biraju jabuku ili sir za grickanje, tvrdi Heder Bejnbridž sa Univerziteta Kolumbija.

 

Poput droge: Ovako vaše telo reaguje nakon samo jednog gaziranog pića!

 

2. Gubite kilograme

 

Devetogodišnje istraživanje pokazalo je da osobe koje češće piju gazirana pića lakše nakupljaju naslage na stomaku. Ispijanje gaziranih pića povezano je s rastom metaboličkog sindroma, visokim krvnim pritiskom i visokim nivoom triglicerida što vodi do srčanih oboljenja i dijabetesa.

 

Zašto je dijabetes tihi ubica: Njegove simptome mnogi previde!

 

3. Jače kosti

 

Svako novo gazirano piće koje popijete povećava rizik od loma kuka kod žena u starijem životnom dobu. Iako se još ispituje uzrok, poznato je da gazirana pića slabe kosti.

 

4. Izbor hrane

 

Gazirana pića koja "nemaju kalorija" su čest mamac da osobe piju veću količine te vrsta pića. Ipak, osobe koje često biraju gazirana pića češće jedu nezdrave namirnice.

 

5. Bolje podnosite alkohol

 

Činjenica je da gazirana pića pogoduju alkoholu pa se brže opijete. Kada mešate gazirano s alkoholom, vaš želudac se brže prazni i drastično se podiže nivo alkohola u krvi, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Australiji čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal of Medicine.

 

Simptomi i lečenje masne jetre: Spasite jedan od najvažnijih organa!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs