Posle 30-e muški polni organ se skraćuje za ovoliko centimetara: Urolog objasnio kako se s godinama smanjuje i to znatno

Poznati urolog objašnjava za koliko centimetara se smanjuje muški polni organ posle tridesete godine. Razlog za brigu postoji.

Medicina
22:41h Autor:
Posle 30-e muški polni organ se skraćuje za ovoliko centimetara: Urolog objasnio kako se s godinama smanjuje i to znatno
Foto: Printskrin@dickdocontiktok/TikTok

Svaki deo tela vremenom se menja, pa i muški polni organ. Ovo je tema posebno škakljiva za muškarce, te su mnogi zabrinuti kako će njihov ponos izgledati kada dođu u određene godine. Kako tvrde određeni stručnjaci, razlog za brigu, nažalost, postoji.

Urolog Irvin Goldštajn često na društvenoj mreži TikTok objavljuje edukativne videe, a ovaj put je rešio da priča o muškom polnom organu. Kako on kaže, penis se s godinama smanjuje i to znatno.

"Ukoliko je penis dugačak 16 centimetara u tridesetim, on može biti dugačak 12 ili 13,5 u njegovim šezdesetim ili sedamdesetim godinama", rekao je dr Irvin.

@dickdocontiktok Dr. Zimmerman instructs how to accurately measure a pickle. #maleenhancement #length #girth #HapPenis ♬ original sound - DickDoc

Međutim, nema sigurnog dokaza da će se dužina i širina penisa menjati kako muškarac stari.

Takođe, postoji mnogo načina kako meriti veličinu penisa, uključujući kada je u stanju erekcije i kada nije. Međutim, za neke stanja povezana sa starenjem smanjuju dužinu penisa, a ona uključuju:

  • tvrdoća
  • učinci posle operacije prostate (traju privremeno)
  • Pejronijeva bolest gde ožiljci u fibroznom sloju penisa uzrokuju njegovo savijanje.

Dužina penisa u erekciji se takođe može smanjiti s godinama i to zbog erektilne disfunkcije i manje elastičnosti penisa.

Stil/Blic Žena

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs