JEL MOGUĆE?

DOKTORI JE 4 MESECA LEČILI OD TUBERKULOZE, A ONDA SU URADILI SKENER PLUĆA: Nisu mogli da veruju šta su pronašli!

Njen slučaj je možda jedini takav u medicinskoj literaturi

Medicina
Autor:
DOKTORI JE 4 MESECA LEČILI OD TUBERKULOZE, A ONDA SU URADILI SKENER PLUĆA: Nisu mogli da veruju šta su pronašli!
Foto: Shutterstock

Jedna žena iz Indije (27) završila je u bolnici zbog kašlja, groznice i guste sluzi koja je trajala šest meseci.

Pre hospitalizacije su joj lekari 4 meseca pripisivali antibiotike i lečenje tuberkuloze. Međutim, terapija nije smanjila simptome, pisalo je u izveštaju lekara o slučaju objavljenom u Nacionalnoj medicinskoj knjižnici.

Međutim, kada su joj uradili skener pronašli su leziju u desnom gornjem režnju pluća. Nakon daljih analiza, primetili su 'izvrnutu strukturu sličnoj kesici koja se nalazi na bronhiji pacijentkinje, piše IFLScience.

Lekari su uklonili misterioznu 'kesicu'. Iako je veći deo bio uništen, svakako se moglo prepoznati da je reč o kondomu.

" I ona i suprug priznali su da su imali oralni seks. Mogli su se setiti da se kondom olabavio tokom čina, a u to vreme devojka je doživela nalet kijanja ili kašljanja", objašnjavaju lekari koji su utvrdili kako je samo otkrivanje problema odloženo zbog nekoliko faktora.

Oni veruju da sam kondom verovatno neće uzrokovati povredu pluća 'zbog svoje meke, elastične i gumene konzistencije', ali začepljenje je moglo dovesti do nakupljanja sekreta, kao i do infekcija.

Međutim, način na koji joj se kondom smestio u pluća tokom disanja i kašljanja verovatno je pročistio neke izlučevine, što je dovelo do odlaganje simptoma.

Neugodnost i osećaj srama

Lekari tvrde da se par možda dvoumio da otkrije šta se dogodilo ili zaista nije povezao udisanje kondoma s naknadnim razvojem kašlja.

Lekari veruju da će se ona oporaviti, iako su joj mali delovi kondoma ostali u plućima nakon pucanja, pa je vrlo verovatno da će možda morati na daljnju bronhoskopiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs