HRABRO

Iz bitke sa rakom dojke je izašla kao pobednik čak 2 puta: Ovo joj je spasilo život!

Ispovest hrabre žene

Medicina
11:57h Autor:
Iz bitke sa rakom dojke je izašla kao pobednik čak 2 puta: Ovo joj je spasilo život!
Foto: Shuterstock

Ova žena je uspela da iz borbe sa opakom bolešću izađe kao pobednik i to čak 2 puta. Sada koristi svoje vreme da ohrabri sve koji se suočavaju sa kancerom i pošalje jasnu poruku da je moguće ozdraviti ukoliko verujete istinski u to.

Tanja Grifin se prvi put suočila sa dijagnozom raka dojke 20. oktobra 1991. godine. U tom trenutku je mislila da joj se ceo svet srušio i da izlaza nema, a onda je shvatila da je to samo još jedno životno iskušenje iz kojeg mora da izađe kao pobednik.

"Morate se boriti za svaki novi dan i svoj život. Ja sam oduvek bila borac, a ova bolest mi je dala priliku da pokažem da sam i pravi pobednik"

"Ne želim da vam pričam bajke. Istina je da je ovo putovanje bilo teško, nekad i nepodnošljivo bolno, ali sam čist dokaz da se može preživeti."

"Imala sam 21 godinu kada sam napipala kvržicu, otišla sam na pregled i rezultati su bili strašni. Nekoliko dana nakon pregleda dobila sam diajgnozu, bolovala sam od raka dojke."

"Nisam znala šta da radim, ali sam bila sigurna da na hemijoterapiju neću ići. Za mene je to predstavljao agresivni vid lečenja koji ostavlja posledice na ceo organizam. Umesto toga okrenula sam se alternativnoj medicini. Rešila sam da meditacijom, pravilom ishranom i pozitivnim stavom prebrodim ovaj period. Rizikovala sam i i rak je nestao."

U njenoj ishrani nema prerađene hrane. Jede mnogo smeđeg pirinča, voća, povrća i vitamina C - a sve su to prirodni borci protiv raka.

Naravno, ona je slušala savete lekara i koristila sve vidove lečenja koje joj je predlagao osim zračenja, jedino na to nije želela da pristane.

Međutim, Lisa je dobila loše vesti, rak se 1997. godine pojavio još jednom.

"Zamišljala sam kako pobeđujem rak i to se i dogodilo", napisala je ona u svojoj knjizi "Ako sam ja pobedila rak, može svako. Ovo je moja poruka"

"Verujem da sam medicinsko čudo, jer prema su mnogo pametniji od mene govorili da neću preživeti, a ipak sam uspela. Ne samo da sam preživela, nego sam se i izlečila, a najviše zbog toga jer sam verovala i čvrsto rešila da ću živeti"

"Koristite alate koje imate. Ishrana, vežbanje, pozitivno razmišljajte i vera da će sve biti u redu .. Zajedno sa tretmanima za koje se vi i vaš lekar odlučite. Kao i svi ostali uspesi u životu, jedino se postižu ako čvrsto u njih verujete"

Pozitivan stav je pola izlečenja, ubeđena je ona.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs