Vrlo jednostavno

Proverite da li imate normalnu težinu: Ovo je najtačniji metod izračunavanja!

Mnogi stručnjaci tvrde da je ovo najpouzdaniji i najjednostavniji metod uz pomoć kog možete da otkrijete da li imate normalnu težinu

Medicina 11.03.2019. - 14:15h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Najjednostavniji način da proverite da li imate normalnu telesnu težinu je da izračunate obim struka u odnosu na vašu visinu. Neki stručnjaci smatraju da je ovaj indikator pouzdaniji do indeksa telesne mase.

 

Na kraju krajeva, indeks telesne mase ne uzima u obzir karakteristike skeleta pojedinca, rod, obim mišićne mase u odnosu na masno tkivo. Na primer, dve osobe mogu imati isti indeks telesne mase, a da jedna ima mišićavo telo dok druga može biti gojazna. 

 

Merenje obima struka u odnosu na visinu i uzimajući u obzir pol osobe, dovodi nas do savršenog i najjednostavnijeg izračunavanja telesne težine. Na primer: Čovek sa strukom obima 80 centimetara i visine 180 centimetara, treba da podeli 80 sa 180, pa će dobiti iznos od 0,44 ili 44%.

 

Ovaj način merenja se smatra za najpouzdaniji jer meri onaj deo tela gde se najviše masnoće nakupi.


Ruski fizoterapeut, dr Popov otkrio: Samo ova vežba može brzo da istopi kilograme! (VIDEO)

 

Izračunavanje:

 

Jednostavno podelite obim struka sa vašom visinom i doći ćete do pravog podatka da li ste gojazni ili imate normalnu težinu.

 

Vrednosti za žene:

 

Odnos manji od 35: neuhranjena.

Odnos od 35 do 41,9: vrlo mršava.

Odnos od 42 do 48,9: normalna težina.

Odnos od 49 do 53,9: gojazna.

Odnos iznad 58: opasno gojazna.

 

Vrednosti za muškarce:

 

Odnos manji od 35: neuhranjen.

Odnos od 35 do 42,9: veoma mršav.

Odnos od 43 do 52,9: Normalna težina.

Odnos od 53 do 57,9: Težak.

Odnos od 58 do 62,9: Gojazan.

Odnos pareko 63: Opasno gojazan.


Stil.kurir.rs

 

Zategnut stomak i tanak struk za tačno 3 nedelje: Svako jutro započnite ovom pozom i gledajte kako se naslage tope!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...