Prestanite da trošite pare uzalud

Uštedite: Na ove proizvode nemojte da bacate novac

Kozmetičke kuće stalno izmišljaju nešto čime mame kupce, a što nije zaista neophodno
Hair & Makeup 27.11.2013. - 13:00h
Foto: Shutterstock

Koliko ste puta u prodavnici kupili neki kozmetički proizvod jer vam je probudio nadu da ćete brzo rešiti probleme kao što je recimo celulit? Činjenica je da nam pojedini proizvodi uopšte nisu potrebni, zato prestanite bespotrebno da bacate novac na njih.

 

Maskara sa dve četkice

 

Ako ste želeli da isprobate maskaru s dve četkice, od kojih jedna ima svetliji deo, za duže i čvršće trepavice, nemojte uzalud bacati pare. Nanošenje najpre voska pa onda maskare većini žena na kraju ide na živce, tako da retko koriste tu drugu četkicu.

 

Kreme za određene delove tela

 

Na različitim delovima tela koža ima različitu debljinu, suvoću i osetljivost, ali skupocene kremice za vrat, ramena ili neki drugi deo tela ne garantuju bolju negu. Običan losion ili mleko za telo biće sasvim dovoljni za sve osim za lice. Najvažnije od svega je da ih redovno koristite.

 

Tonik za lice

 

Tonik za lice korak je između čišćenja i nanošenja kreme, pa bi trebalo dodatno da vam pomogne kod zatvaranja pora i čišćenja mitesera. Međutim, tonik zapravo najčešće zateže kožu, pa je ona i dalje suva, a veliki broj ljudi i ne zna čemu tonik tačno služi.

 

Anticelulit kreme

 

Bez obzira na to koliko će puta lekari i stručnjaci naglasiti da anticelulit kreme i proizvodi neće pomoći kod problema s celulitom, razne kompanije i dalje će ih uspešno prodavati. Osim što ćete se osećati malo bolje jer mislite da radite nešto dobro za sebe, kreme protiv celulita ne donose vam nikakvu korist.

 

Maramice za upijanje masnoće s lica

 

Možda su lepšeg oblika i pakovanja, ali maramice za upijanje viška masnoća s lica nisu ništa bolje od običnih papirnih maramica, koje su znatno jeftinije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...