Isprobajte

Domaći šampon protiv vaški: Oslobodite se parazita zauvek! (RECEPT)

Kada jednom krenete u borbu protiv vaški, morate da budete istrajni. I ne čistite samo kosu već i posteljinu i kompletnu garderobu
Hair & Makeup 05.12.2016. - 17:37h Autor: uspesnazena.com
Foto: Thinkstock

Mnogima je ova bolest poznata  kao pedikuloza (ili vašljivost). Pedikuloza, bolest koja  baca čoveka u stanje šoka, poznata je ljudskom rodu već nekoliko milenijuma. Od nje niko nije bezbedan.

 

Vaške lako migriraju sa jedne glave na drugu kod fizičkog kontakta. Srećom, u skorije vreme u apotekama postoji mnogo različitih šampona i hemijskih preparata koji pomažu u oslobađanju od ovih parazita.

 

Od prirodnih preparata pokazalo se delotvornim eterično ulje čajnog drveta (čajevca), pomoću kojeg možete napraviti i šapon protiv vaški, prilično efikasno sredstvo koje je mnogima pomoglo.

 

Ulje čajnog drveta je priznato u profesionalnoj dermatologiji i kozmetologiji kao efikasni antiseptik i anti-inflamantorni agens širokog spektra. Najlakši način je obogatiti svoj šampon ovim čudesnim uljem.

 

Domaći šampon protiv vaški. Kako pripremiti:

 

Uzmite 200 ml svog šampona (ili kupovnog šampona protiv vaški) i dodajte u njega 100 kapi eteričnog ulja čajnog drveta.

 

Dobro promešajte i koristite ovaj šampon za pranje kose. Smesu dobro utljati u glavu, ostaviti 10-ak minuta, nakon toga dobro isprati kosu.

 

Na ovaj način kosa se pere najmanje tri puta nedeljno. Pre upotrebe promućkati. Za bolje rezultate, možete koristiti i smesu za utrljavanje u kosu.

 

7 dana koristila ovaj domaći serum: Kosa joj porasla čak 2 cm! (RECEPT, VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastav je sledeći: 20 kapi ulja čajnog drveta; 4 kapi eteričnog ulja karanfilića; 50 ml mineralna voda.

 

Promešati sve sastojke i sipati u staklenu flašicu. Pre upotrebe promućkati.

 

Posle pranja, utrljati u kosu oko 15-20 ml smese. Ne ispirati. Rok trajanja 4 nedelje.

 

Kada krenete u borbu protiv vaški, nije dovoljno samo da se borite protiv vaški u kosi. Svu odeću, posteljinu, ćebad, kape, plišane i krpene igračke morate dobro oprati i iskuvati, ako želite da se rešite jajašaca, a sa njima i mogućnosti da se vaške nenadano vrate za koju nedelju.

 

Jos jedan narodni lek koji možete da upotrebite je sirće. Kad operete kosu deteta, dobro je isperite vodom u koju ste dodali sirće ili limunov sok. Neće baš prijatno mirisati, ali sirće će pomoći da se gnjide odvoje od vlasi, a onda detetu dobro očešljajte kosu češljem protiv vaški. Ovaj postupak ćete ponavljati svakodnevno u narednih 14 dana.

 

Kada kosa upozorava da vam je zdravlje ugroženo: Lomi se, opada i prebrzo sedi!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs