Sve što morate da znate

Četkice za šminku: Kako se pravilno koriste i održavaju

Među nepreglednim mnoštvom četkica za šminku ne samo da postoji razlika u primeni, već od tipa zavisi i održavanje. Najbolja metoda čišćenja je pranje vodom i sredstvom za skidanje šminke. Sapun bi mogao da isuši četkice od prirodne dlake
Nega
11:12h Autor:
Četkice za šminku: Kako se pravilno koriste i održavaju

Da biste dobro očistili četkice, ukvasite ih, pa kapnite malo sredstva za skidanje šminke na dlan i prođite četkicom preko dlana dok ne počne da ostavlja čist trag. Isperite je, istisnite višak vode čistim peškirom i ostavite da se suši tako da dlake četkice vire sa police, odnosno suše se u vazduhu. To će omogućiti da duže zadrže prirodan oblik. Kada čekinje počnu da otpadaju ili izgube oblik, vreme je da promenite četkicu.

Za beprekoran izgled iskoristite vodič kroz “šumu” mejkap alata svetskih šminkera. Na primer, za senčenje oka je najbolja krupnija četkica. Njena primarna svrha je da rasprši senke koje ste već naneli uz nabore i na spoljne kapke očiju, kako iznad oka ne bi ostale grube crte od neujednačeno nanete šminke. Dakle, ne koristi se za nanošenje senke, već za ujednačavanje boje nakon što ste je već naneli na kapak.

Četkica za smuki ajs (smoeky eyes)Četkica za smuki ajs je vrlo slična četkici za senčenje oka, ali su čekinje gušće i skupljene na vrhu, pa mogu naneti više boje. Takva četkica je odlična za nanošenje senke u uglovima oka, te iznad i ispod trepavica.

Uglaste četkiceUkoso sečene čekinje savršeno prianjaju uz kosti obrva, tako da ostavljaju lagani trag u pregibu kapka tačno ispod obrva.

Četkica za senkuDlačice treba da budu mekane, gusto zbijene, tako da ostavljaju trag kao da ste preko oka prešli dečijim palcem. Koristite je da biste osenčali kapak i nabore sve do kosti ispod obrva.

Četkica za mešanjeObično je izrađena od konjske dlake, sa dugačkim dlačicama koje su široko postavljene. Koristi se na mestima gde želite da omekšati uglove ili stvorite kontinuirani prelaz boja, tako što se boje “prelivaju”.

Četkica za nanošenje linijeTvrda i oštra, sa sintetičkim vlaknima koja se skupljaju u oštar vrh sečen na ugao, koristi se za nanošenje linije duž celog kapka. Šminkanje pomoću takve četkice postaje lakše.

Četkica idealna za razmazivanje traga olovke Četkica koja je vrlo kruta i sa zaobljenim vlaknima koristi se za razmazivanje olovke iznad kapka ili senke duž trepavica kako biste postigli što življi izgled olovke i tuša na kapcima. Zahvaljujući njoj, možete da ublažite efekat “razmazane šminke”. Šminkeri je rado koriste za senčenje unutrašnjeg kapka oka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs