Probajte

Prašak za pecivo i voda: Prirodno rešenje za masnu kosu!

Sve što treba da učinite kako biste pripremili vaš organski šampon je da pomešate pola šoljice praška za pecivo sa tri čaše vode
Nega
12:20h
Prašak za pecivo i voda: Prirodno rešenje za masnu kosu!
Foto: Profimedia

Iako na tržištu danas postoji nebrojeno vrsta šampona namenjenih svim tipovima kose i vlasišta, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima, pa neretko posežu za receptima svojih baka kako bi im kosa bila blistava i zdrava.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku oslobađa peruti i različitih nečistoća koje su posledica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa masnim vlasištem, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što treba da uradite kako biste pripremili vaš organski šampon jeste da pomešate pola šoljice praška za pecivo sa tri čaše vode. Navedena smesa biće vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

Već 6 godina ne koristi šampon: Rezultati će vas šokirati!

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smesu, pomešajte svega jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šolju vode. Smesu pre upotrebe dobro protresite i nanesite na teme tako da smesu doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste naneli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo s pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da bi miris sirćeta bio prejak, možete pomešati samo kašičicu sirćeta i šoljicu vode i time isprati svoje teme.

Možda ćete primetiti kako vaša kosa na početku možda malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Reč je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Takođe, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti, bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki treći dan pomoći će vam da vaša kosa i teme budu zdravi.

10 načina da iskoristite limun za lepotu: Hidrira kožu, eliminiše perut, uklanja mitisere!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs