Sitnice koje kvare izgled

6 najčešćih grešaka koje pravimo tokom ulepšavanja

Zarad lepog izgleda smo u stanju da uradimo i najneverovatnije stvari, ali ponekad je dovoljno da ispravimo jednostavne, svakodnevne greške
Nega
22:44h
6 najčešćih grešaka koje pravimo tokom ulepšavanja

U cilju da budemo što lepše u stanju smo da trpimo bolne depilacije, farbamo kosu na svake 3 nedelje, stavljamo najrazličitije maske, a neke žene se često odluče i na opasne hirurške zahvate. O tome koliko žene trpe zarad lepote se može napisati nekoliko knjiga, ali danas ćemo se osvrnuti na najčešće greške koje svakodnevno pravimo, a koje ruže lepotu koju nam je priroda dala.

Previše tamna podloga

Greška koju često prave uglavnom mlade žene je odabir tamnijeg pudera, kako bi postigle preplanuo izgled. To je jednostavno nemoguće, osim ako ne planirate da namažete puder na svaki vidljiv deo kože. Umesto željenog, dobićete neprivlačan i veštački izgled, te ukoliko insistirate na potamljivanju, uradite to airbrushing-om ili kućnim preparatima za potamljivanje.

Grudvice od maskare

Grudvice od maskare su znak da je vašoj maskari došlo vreme za bacanje. Kada je reč o maskarama, treba isprobati nekoliko, kako bi našli četkicu koja vam najbolje odgovara, a o svemu ostalom, možete pročitati ovde.

Previše svetla boja korektora

Cilj korektora je da sakrije crvenilo, bubuljice i tamne kolutove oko očiju. Neretko se dešava upravo suprotno i to nanošenjem preterano svetle nijanse korektora. Pronađite nijansu najbližu vašem tenu i ne očekujte da vam korektor dostigne efekat Photoshop-a.

Jarko rumenilo

Cilj stavljanja rumenila je postizanje zdravijeg, svežijeg izgleda, kao i isticanje jagodica. Praivlno nanošenje zahteva dobru četkicu koju umočite u rumenilo, a zatim je dobro otresete. Rumenilo se nanosi gotovo u tragovima, kako vaši obrazi ne bi dobili neprirodnu, crvenkastu boju. Takoođe, obratite pažnju na odabir boje. Uz svetlu kožu lepše idu tonovi breskve, dok su bronzane nijanse idealne za maslinast ten.

Pogrešan izbor olovke za usne

Za puniji izgled usana, olovka za usne je neophodna, posebno tokom večernjih izlazaka. Najčešća greška pri šminkanju usana je korišćenje iste olovke za različite nijanse ruževa. Zato, kada kupujete ruž, odaberite i odgovarajuću olovku. Pažljivo iscrtajte usne, ali nikako nemojte da prelazite linije usana, jer rizikujete da izgleda kao da ste pošli na maskenbal.

Previše tanke obrve

Ukoliko niste sigurne kako oblikovati obrve, najbolje je da odete u provereni kozmetički salon. Iako su gušće obrve u modi, svakom se može desiti da počupa malo više nego što bi trebalo. Za prvu pomoć su tu olovke za obrve, ali jednostavnije i trajnije rešenje je da nakon odlaska u salon pratite rast i uklanjate samo one dlačice koje ruže oblik koji ste prethodno imali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs