ISPROBAJTE

TEHNIKA BOJENJA KOSE KOJA JE OSVOJILA INSTAGRAM: Idealna je ako želite da u isto vreme uštedite i izgledate trendi! FOTO

Shadow roots(senčenje korena) je posebna tehnika bojanja kose kod koje je koren kose zapravo "senka" kada se uspoređuje s ostatkom kose.

Nega
Autor:
TEHNIKA BOJENJA KOSE KOJA JE OSVOJILA INSTAGRAM: Idealna je ako želite da u isto vreme uštedite i izgledate trendi! FOTO
Foto: Shutterstock

S obzirom na celu situaciju koja nas prati poslednjih godinu dana, mnogi su u potrazi za efektnim, ali jednostavnim frizurama i bojama kose koje je lako održavati i kod kuće. Ako ste se "prepoznali" u tome i tražite kako biste mogli osvežiti postojeću boju kose, možda je vreme za "shadow roots", trend koji sve više viđamo po društvenim mrežama, a osim što izgleda odlično, za svoju popularnost može da zahvali i činjenici da ne zahteva česte odlaske u frizerski salon.

Shadow roots je posebna tehnika bojanja kose kod koje je koren kose zapravo "sena" kada se uspoređuje s ostatkom kose. Neke celebrity dame, poput Flor Ist i Margo Robi već su isprobale ovu tehniku, a trend je uzeo maha i na društvenim mrežama. Naime, kako piše Glamour, na društvenim mrežama podeljeno je više od 790 hiljada fotografija s hashtagom #shadowrootsb, a TikTok video snimci s istim hashtagom imaju više od 7,6 miliona pregleda.

Ovaj trend je prisutan godinama, ali pandemija koronavirusa i ređi odlasci u frizerski salon pridoneli su njegovoj popularnosti, jer je jako jednostavan za održavanje, pa ne zahtiva česte odlaske kod frizera. Stručnjaci shadow roots upoređuju s balejaž tehnikom, odnosno opisuju ga kao više šik verziju, a velika mu je prednost što nije rezerviran isključivo za plavuše, nego ovakva tehnika bojanja kose funkcioniše na različitim bojama, tipovima kose, dužinama i teksturama.

Ovaj trend najbolje funkcioniše kad se kombinuje s prirodnom bojom kose, odnosno kad je koren kose u prirodnoj boji pa frizerski profesionalci savetuju, ako ipak ne želite svoju boju kose na korenu, neka boja koju odaberete bude što bliža prirodnoj kako biste je lakše održavali i kako ne biste prečesto morali odlaziti u salon na tretmane.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs