Odlična ideja

Sve je lakše u dvoje: Saveti stručnjaka za istrajnost u vežbanju!

Prema mišljenu stručnjaka, ovaj način je ubedljivo najlakši kada je u pitanju istrajnost u vežbanju
Fitnes
18:12h Autor:
Foto: Profimedia

Ako vam je potrebna dodatna motivacija za početak i ustrajanje u vežbanju, evo šta bi vam sve moglo pomoći...

 

Lični trener s višegodišnjim iskustvom, Kedrik Betis, je ekskluzivno za Büro 24/7 otkrio u čemu leži tajna predane rutine vežbanja, i kako ćete je najlakše početi praktikovati.

 

Kako ističe, baš kao što je i inače u životu važno biti okružen pravim ljudima, tako je i kad je u pitanju vežbanje.

 

Kad pogleda ljude oko sebe za koje zna da naporno treniraju i maksimalno se trude živeti zdravo, primećuje da ih sve povezuje to što u životu imaju ljude koji ih stalno podupiru i bodre.

 

Ako govorimo o motivaciji za sam početak treniranja, to znači da biste trebali razmisliti o tome da ne vežbate sami.

 

Najbolje je uzeti ličnog trenera, budući da se ipak radi o stručnjaku koji će vas imati pod nadzorom, ali možete krenuti vežbati i sa prijateljima, partnerima ili kolegama.

 

15 minuta sa Trejsi Anderson: Ovih nekoliko vežbi promeniće vaše telo zauvek! (VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Prednosti su brojne, a detaljnije o svemu čitajte u nastavku.

 

1. Odgovornost

 

Kad vežbate sa nekim i imate unapred dogovoreno vreme sastanka, mnogo su manje šanse da se nećete pojaviti. Scenario u kom se pri kraju radnog vremena zateknemo kako sve više razmišljamo o kauču, a manje o traci za trčanje nam je svima itekako poznat. Reći ćemo samo da jedno preskakanje treninga nikoga nije ubilo i lagano se zaputiti kući. Ali, ako znate da vas čeka trener ili partner za vežbanje, osećaćete odgovornost prema njima i na kraju se pojaviti na treningu.

 

2. Atmosfera

 

Budimo realni, hodanje na traci, dizanje tegova ili premeštanje od sprave do sprave često može biti monotono i dosadno. Međutim, sve se to može poboljšati ako vežbate s osobom koju poznajete. U pauzama od vežbanja možete se našaliti, razgovarati ili komentarisati ostale vežbače. Zvuči banalno, ali nekad je upravo to sve što vam treba za odraditi taj jedan trening na koji smo toliko nevoljno došli.

 

3. Zdrava konkurencija

 

Ovo znaju svi koji su ikad prisustvovali grupnim treninzima - rad drugih će i vas same motivisati da date svoj maksimum. Ista je stvar i ako vežbate samo s još jednom osobom. Vidite li da ona ne odustaje dok ne napravi sve što ste za taj trening zacrtali, veća je verovatnoća da ćete uspeti i vi. Isto tako, jedan drugoga ćete moći najbolje bodriti u danima kad se ne osećate najbolje ili vam nedostaje elana.

 

Pilates vežba koja smanjuje struk za tili čas: Za potpunu transformaciju tela! (VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Sigurnije i efektivnije vežbanje

 

Ako želite raditi sa većim kilažama i osećati da napredujete, partner je stavka koja bi mogla ozbiljno uticati na to. Uz sebe ćete imati osobu koja vam uvek može asistirati, videti da li radite pravilno ili vam čak brojati ponavljanja. Na taj se način možete bolje posvetiti pravilnom izvođenju pokreta neke vežbe i, na kraju, vežbati sigurnije i efektivnije.

 

5. Deljenje uspeha

 

Kao šlag na kraju dolaze rezultati. Koliko god biste ih možda primetili i sami i bili srećni zbog sopstvenog napretka, ne može se poreći da je slavlje uvek bolje kad ga delimo sa drugom osobom. Vaš će partner biti objektivan kad vam kaže da se na vašem telu vide rezultati ili kad vas pohvali na kraju treninga. Budite jedno drugom  međusobna podrška kroz celu sezonu vežbanja, a na kraju svoj uspeh ne zaboravite proslaviti zajedno

 

Kardio vežba koju smo voleli kao deca: Povećajte gustinu kostiju, a izgubite suvišne kilograme!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...