Vredi probati

Za atraktivniji izgled i bolje držanje: Povećajte obim grudi na prirodan način

Ukoliko patite jer vas priroda nije obdarila velikim grudima, ne razmišljajte o operaciji ili preparatima za povećanje koji vam mogu naneti mnogo više štete nego pomoći pre nego što učinite sve što spada u zdrave i bezbedne procedure
Fitnes
23:30h Autor:
Foto: Shutterstock

U ovom tekstu nećete pronaći recepte za čarobne preparate, a ni uputstvo šta sve možete da dodate u svoj grudnjak. Reč je o proverenim vežbama koje će vam uz atraktivniji izgled podariti i bolje držanje tela i opšte zdravlje organizma.

 

Ukoliko patite jer vas priroda nije obdarila velikim grudima, ne razmišljajte o operaciji ili preparatima za povećanje koji vam mogu naneti mnogo više štete nego pomoći pre nego što učinite sve što spada u zdrave i bezbedne procedure. Grudi je moguće povećati i putem vežbi samo pre toga se morate upoznati sa važnim pojmovima i načinima da to učinite.

 

Ne treba mešati pojam – mišići grudi i pojam – mlečne žlezde. U mlečnim žlezdama ne postoje mišići koji se mogu povećati, one imaju potpuno drugačiju strukturu. Uvećati mlečnu žlezdu možete samo hirurškim putem, jer su tako definisane prirodno.

 

Povećati i zategnuti mišiće grudi je sasvim realno. Fizičke vežbe će podići, povećaće obim grudi u celini, daće tonus i impresivan izgled.

 

Nezavisno od veličine mlečnih žlezdi, ove vežbe će učiniti vaše grudi još atraktivnijim.

 

Vežba broj 1
Jednom od efikasnih vežbi za uvećanje obima grudi, smatraju se sklekovi. Dlanovi treba da budu postavljeni malo šire od širine ramena, stopala sastavljena ili blago razdvojena. Radite 3 serije po 15-20 ponavljanja. U prvo vreme, dok mišići ne ojačaju, radite ovu vežbu na kolenima, u umerenom tempu.

 

 

Vežba broj 2
Druga efikasna vežba za uvećanje grudi u kućnim uslovima je vežba sklekova uz zid. Izvodi se lako i jednostavno. Stavite ruke na zid i radite sklekove. Radi se 3 serije po 10 ponavljanja. Vežbe se rade sporo, čak i veoma sporo.

 

Vežba broj 3
Najefikasnija vežba za uvećanje grudi je sledeća: lezite na pod ili loptu (ako želite podići grudi), i podižite tegove. 3 serije po 8-10 ponavljanja. Vežba se radi umerenim tempom.

 

Vežba broj 4

I na kraju još jedna efikasna vežba sa tegovima, kojom dobijamo jasnu konturu grudi. Radi se na isti način kao i prethodna vežba i to 3 serije po 15-20 ponavljanja. Radi se u umerenom tempu, tegovi ne treba da budu previše teški.

 

Pre nego, što počnite da radite vežbe, zagrejte mišiće i uradite istezanje. Ove vežbe treba raditi 2-3 puta nedeljno, jer je to idealno za grudi. Nikad ne vežbajte dva dana zaredom, jer mišićima treba vremena za oporavak.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...