NEVEROVATNO

UBEDLJIVO NAJBOLJA FIZIČKA AKTIVNOST: Evo kako plivanje utiče na naše telo!

Ovog leta izdvojite više vremena za ovu aktivnost. Isplati se

Fitnes & Nutricija
Autor:
UBEDLJIVO NAJBOLJA FIZIČKA AKTIVNOST: Evo kako plivanje utiče na naše telo!
Foto: Shutterstock

Studija sprovedena na Univerzitetu Indiana za nauku o plivanju došla je do zapanjujućih rezultata da su oni koji su plivali oko 3 200 do 4 500 metara tri puta nedeljno, uspeli značajno da odlože proces starenja.

Iako je ovde reč bila o profesionalnijim plivačima, vi ne morate to da budete da biste imali koristi od plivanja. Tačnije, i sa manjom količinom plivanja možete postići pozitivne efekte po vaše zdravlje.

Koje su to prednosti?

1. Što se zglobova i kostiju tiče, znatno može poboljšati njihovu fleksibilnost. Ova aktivnost pogodna je za sve uzraste i bez obzira na starost i pol.

2. Znatno pomaže kod gubitka viška kilograma i masti iz organizma. Ukoliko plivate pola sata, to može sagoreti i do 250 kalorija. Čak i kada plivate laganije, možete sagoreti 200 kalorija.

Plivanje
foto: Shutterstock

3.Može značajno poboljšati vaše mentalno zdravlje: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti potvrđuje ovu činjenicu. Plivanje u toploj vodi može smanjiti simptome depresije i poboljšati raspoloženje. Takođe, može pomoći i kod smirenja simptoma anksioznosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs