Obrati pažnju

7 jednostavnih, ali moćnih vežbi za žensko zdravlje: Ubrzavaju metabolizam, uklanjaju bol, poboljšavaju seksualni život!

Za svaku ženu je izuzetno važno da održava dobro zdravlje kičme i karličnih organa. Ako žena ne pazi na zdravlje kičme i karlice, dolazi do poremećaja menstrualnog ciklusa, bolova, poremećaja rada creva i raznih bolesti

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Da biste bile zdrave i vitke, potrebno je da svaki dan uradite 7 veoma jednostavnih vežbi. Njihovo izvođenje traje najviše 15 minuta, a znači mnogo.

 

Evo šta i kako da vežbate:

 

1. Leptir - ublažavanje menstrualnih tegoba

 

Biće vam potrebno 3 minuta: Sedite na pod tako što ćete stopala spojiti i privući sebi. Rukama pridržavajte stopala, a laktove stavite na unutrašnju stranu kolena. Laktovima lagano gurajte kolena ka podu. Zatim se ispravite i "lepršajte" kolenima, kao leptir krilima.

foto: Shutterstock

2. Uvijanje - poboljšava varenje, topi salo oko struka, isteže kičmu

 

Sedite na pod. Desnu nogu ispružite, a levu savijte tako da vam stopaloleve noge  bude naslonjeno na pod iza kolena desne noge. Desnom i levom rukom pokušajte da "dosegnete" što više iza leđa okrećući se ka levo. Uvrnite celo telo koliko god možete.

 

Zatim uradite to isto, samo u suprotnom pravcu.

foto: Shutterstock

3. Istezanje - sprečava celulit, ublažava menstrualne bolove, jača kičmu, poboljšava funkciju jajnika

 

Sedite na pod, a noge raširite što više možete. Probajte da čelo spustite na jedno koleno, dok rukama dodirujete stopala. Zadržite se 10 sekundi u tom položaju, a onda uradite isto na drugu stranu.

foto: Shutterstock

4. Most - jača leđa i ublažava bol u kičmi

 

Lezite na leđa, noge savijte u kolenima, neka pete budu u širini ramena. Ruke stavite pored tela.  Podignite karlicu što više, formirajte most. Neka vam telo bude oslonjeno samo na stopala, ramena i glavu.

foto: Shuterstock

 

5. Breza - podmlađuje celo telo, poboljšava protok krvi, reguliše krvni pritisak, jača leđa i stomačne mišiće, sprečava proširene vene, hemeroide i ginekološke bolesti.

 

Lezite na leđa. Spojite noge i ispravite ih, a zatim ih podignite što više možete. Karlicu i zadnjicu podignite uvis, pridržavajući je rukama. Napravite sveću tako što ćete se oslanjati na pod samo ramenima i gornjim delom leđa. Ostanite u tom položaju 2 minuta, a zatim se lagano spustite.

foto: Shutterstock

6. Trbušno disanje - sprečava zgrušavanje u karličnim organima, jača mišiće stomaka

 

Prilikom udisaja uvucite stomak što više možete, pa zadržite vazduh. Zatim, polako izdahnite "naduvajte" stomak i zadržite što više možete.

 

foto: Shutterstock

7. Opuštanje - pozitivno utiče na psihu, smiruje telo i duh

 

Lezite na leđa. Privucite noge savijene u kolenima što više sebi. Obuhvatite kolena rukama i lagano se ljuljajte napred nazad, levo desno. Bez opterećenja, dišite i ljuljajte se.

foto: Shutterstock

 

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...